torsdag 2 september 2010

Stone Cold - 1991



Allas våran favoritninja hade häromdagen en enkät i gång på Facebook där vi skulle droppa våran favoritfilm med Lance Henriksen, som jag för övrigt är rätt trött på nu för tiden. Lika säkert som amen i kyrkan så kom denna goding fram och givetvis föll min röst på den med och ta-da! Här är den nu. På Weekend Video, bloggen som tar sina sabbatsår mellan varven...

Storyn är lika tunn som Henriksens hår här. Brian Bosworth´s karaktär ska nästla in sig i Henriksens MC-gäng, The Brotherhood, för att stoppa deras framfart. Givetvis går det åt skogen och hans hemliga identitet kommer i daga till våran hjältes stora förtret och de härliga knuttarnas glädje. För de ska nämligen mula en lokal politiker som yrkar på dödsstraff för en av deras bröder som bara gjort sig skyldig till att ha i sin tur mulat ett par präster. Det är vad det går ut på och inget mer. Simpelt, effektivt och bra, precis som det ska vara när det kommer till action.

Henriksen gör sitt livs roll här som Chains Cooper vilket märks tydligt då det fullkomligt lyser om honom så fort kameran zoomar in honom och får man sedan William Forsythe som Ice Hensley, Chains högra hand och den som ansvarar för alla mord så kan det inte bli annat än tungt. Vilket det precis som musiken är och blir. Det är massor av knuttar i varierande skick varav de flesta ser autentiska ut precis som alla brudar i varierande skick vi får se även om det bara, tack och lov, de med fina bröst som får mest tid i rutan. Hundar får vi med fast det bryr vi nog oss inte så mycket om. När det kommer till motorcykelåkandet så får vi en hel del av den varan och just i slutet ökas det på rejält med mycket fina stunt på, med och runt sådana bågar. För även om man inte själv åker eller är det minsta intresserad av dem så är det bra gjort här vilket ökar på filmens tyngd desto mer och det är något som jag gillar skarpt. De är inte bara inkastade för det ska se coola ut som något trams som i en Mötley Crue video där de smort in sig med olja för att se hårda och tuffa ut vilket är något de aldrig lyckats vara. Posörer däremot är något de alltid varit...

Så filmen kan man undra, är den nu bra då trots alla motorcyklar som används, hundar, nakna bröst? Klart som korvspad att den är. Vi får en hård och tung actionfilm med Lance Henriksen innan han började vara med i allt som rullar i en kamera, vi får William Forsythe och en tvålfager Brian Bosworth. Vad mer kan man begära? Detta är ju Weekend Video och här luras aldrig någon att se på skit. Gå och se!

4 kommentarer:

Mr_v sa...

Instämmer! En semi-klassiker, det här. Film blir fanimej inte så mycket mer underhållande. Och Lance är verkligen i sitt esse. Fan så sugen jag blev på den.

Weekend Video sa...

Skönt att höra!

Ty sa...

Classic Bosworth. This was one of his best movies. Thank goodness Lance Henriksen and William Forsythe were in it too!

"Imagine you future, because you're not in it!"-John Stone

Weekend Video sa...

I can´t recall seeing any other good movie with Bosworth beside this one actually. can you recommend something with him?