söndag 19 september 2010

Malibu Shark Attack - 2009



Tar vi delar av Springbreak Shark Attack och blandar med Deep Blue Sea så kan man med lite fantasi se likheter med denna tv-film. Nu är denna inte i närheten av Deep Blue Sea, långt i från samt att Malibu Shark attack får Blue Demon att framstå som Jaws 2 i kvalité och det är inte något man bör ta som ett gott betyg. Handlingen är den att vi får följa de typiska gänget som visar sig vara en grupp glada badvakter som innehåller den förra Navy Sealen som nu sadlat om till badvakt som har talangen att håll andan väldigt länge under vatten, hans ex som som nu har en ny byggherre, den unga talangen, den nyförlovade kollegan med tillhörande fästman och en obligatoriska bimbon som har hamnat där på samhällstjänst och nu tror den unga talangen är kåt på henne. Rakt över sundet så har vi byggherren med hans trogna män och en kvinnlig byggnadsarbetare som aldrig varit på en byggnadsplats i hela sitt liv och då syftar jag på aktrisen, inte karaktären. Så när en undervattensjordbävning äger rum och förhistoriska hajar kommer lösa samt en tsunami är på väg in så kan det bara inte sluta väl... inte minst för oss som ser på eländet.

Hajarna är som väntat cgi, vi får även en usel blue screen även om vissa, eller det nu bara är samma fena fast i olika vinklar vi får, fenor är i plast precis som en hajkropp. Men den får vi bara så en liten del av så vänta er inget speciellt. Lite avklippta kroppsdelar precis som proteser även de i litet antal. Annars är det mest samma cgi-haj som ses i samma klipp som det är en attack på gång och det är mest blod i vattnet för att dölja attacken. Med andra ord inga roliga attacker att glädja oss åt mellan det dryga agerandet och den trista dialogen.

Filmens stjärna får man väl säga är Peta Wilson som verkligen ser sliten och uttråkad ut i filmen. Vad hände med den fina tjejen som var med i den härliga The League of Extraordinarie Gentlemen egentligen för här är hon då rakt inte med. De andra är bara utfyllnad och när det är så illa att cgi-gjorda hajar är roligare än personerna som är med i en film så är det faktiskt illa. Tsunamin är så ofantligt illa gjord och dess efterverkan är omöjligt ännu sämre då de har fyllt upp filmen med massor av stock footage på sanna katastrofområden för att visa hur bra de varit med att visa oss en rejäl katastrof. Kryddar vi det sedan med att visa det går att överleva en tsunami genom att ta skydd i ett badvakttorn ja, då är vi illa ute igen.

Ska man motivera en visning av denna så får det vara den kvinnliga byggnadsarbetaren, tsunamin, deras försvar med diverse verktyg i slutet samt att skiten faktiskt tar slut till sist som är det sevärda med eländet. Ska jag vara snäll så kan jag sträcka mig och säga att den är snäppet bättre än Springbreak Shark Attack men det är inget att fästa er vid. Så har ni läst ända hit och fortfarande är övertygade om att se den så happy hunting men lägg inga pengar på den bara. De är bara bortkastade.

2 kommentarer:

Ninja Dixon sa...

Men vad neggo du är, den här var ju kul :)

Weekend Video sa...

Har faktiskt funderat på att köpa den bara för att ha den men har inte tagit steget dit... ännu ;)