tisdag 7 september 2010

Raging Sharks - 2005



Vad vi har här är en Nu Image hajfilm med Corin Nemec, Vanessa Angel och Corbin Bernsen samt en jäkla massa hajar. Bara det att denna startar i rymden med rymdvarelser och hela faderuttan som sedan sätter igång en stor kedjereaktion som ni själva får ta del av genom att se filmen men vad ni än gör så ha inga höga förväntningar på en seriös film...

Vad jag gillar med den är de vansinniga hajattackerna som består för det mesta av modeller som sliter i någon stuntman eller docka. CGI förekommer men det är inte i attackerna och det är givetvis gott om blod i vattnet samt någon enstaka avsliten kroppsdel. Just modellerna är höjdpunkten i filmen för Vanessa Angel´s agerande är verkligen under isen och till skillnad från i Kingpin så kan hon här inte gömma sig bakom sitt utseende för här ser hon lika sliten ut som hon verkligen är och i detta fallet är det inget bra betyg i att se sliten ut... Corin Nemec bränner på som vanligt och verkar pissa energidryck för han är så taggad här och ger allt i varje scen han är med i så det blir roligt att se honom fara runt och skrika ömsom vara trevlig mot folket. Corbin Bernsen däremot ser mest ut som han tänker "varför i helvete gjorde jag inte The Dentist 3 istället för denna soppa?" Det är kul att se med.

Fast bäst är som sagt hajattackerna samt alla hajar som morrar som grizzlys under vattnet och det måste sporras. Väntar ni er en ny Deep Blue Sea eller en ny Jaws 4 så lär ni nog få bita i kudden men är ni som jag och gillar dessa sköna hajfilmer med avdankade skådisar i rollerna, hajmodeller och annat trams som filmerna är fyllda av så har ni hittat hem. fans av Blue Demon, Shark Zone, Shark Attack 2 & 3, Megalodon mfl... lär kasta sig över denna medan ni andra bör låta denna passera med skrämd blick. Sen får vi inte glömma att detta är förmodligen den enda film i världen där vi får se hur man bäst bekämpar hajar. Man torpederar dem med en ubåt.

Inga kommentarer: