söndag 19 september 2010

Wrong Side of Town - 2010



Söndag innebär oftast, slappnade i soffan med skräpmat, skräpfilm och allmänt slöa aktiviteter. Nu var inte föregående film någon höjdare så hoppet på denna var snäppet högre men den sattes i sank rätt snabbt och mitt intresse vacklade lika snabbt som när någon spelar rap för mig. Rob Van Dam som gjorde sig ett namn i ECW och nu säkerligen är i WWE gör här inte sin debut utan fortsätter sin karriär som skådis. För så värst illa som skådis är han inte och precis som sin namne så funkar han i filmer av denna kalibern bara det att Van Damme, originalet, är bättre.

Handlingen om vi nu tvunget ska jämföra med andra filmer, är som tagen ur Judgement Night och Deadly Prey. Nu ser jag ljusen tändis i tusentals hem när Deadly Prey kommer på tal men det är bara en liten del som påminner om den eminenta filmen. Däremot är Judgement Night mer besläktad. Lyckligtvis slipper vi sopan Emilio Estevez i denna. Storyn är den att Van Dam ska på stan med sina nya grannar och frugan. På klubben så blir frugan antastad och gärningsmannen dör självförvållat och Van Dam blir anklagad och får ett pris på skallen. Nu ska de överleva för att kunna ta sig hem till sin dotter men blir jagade av alla lowlifes i stan. Till sist kommer Van Dam hem, hittar dottern kidnappad och nu kommer Deadly Prey fram. Han drar på sina gamla lumparkläder, beväpnar sig och drar ut i krig för att både hämnas samt hämta hem ungen.

Nu är detta långt i från lika kul som det låter då det mer påminner om en trött Cannon med förvånansvärt mer action än vad som är brukligt i deras propagandafilmer men ställd mot en PM-film så är den ungefär lika spännande som man ställer Malibu Shark Attack mot Hajen. Ni förstår hur pass illa det är då. Nu är det action i filmen men det är av det trötta och oinspirerade slaget samt det är så slarvigt utfört att jag inte orkade bry vem som vann till sist eller inte. Ja Rule är med i fem minuter för de som vill se honom och hans exit ur filmen är lika underhållande som den är oväntad och samtidigt filmens höjdpunkt om man nu vill leta efter en sådan i filmen. Har ni abstinens efter Cannon eller valfri Chuck Norris-film så funkar denna säkert fint men för oss med högre krav så gör vi bäst att undvika den. Såvida det inte är söndag och vi vill slumma lite hemma i soffan...

2 kommentarer:

Mr_v sa...

Verkar ju inte va nån höjdare det här, men blev sugen på judgemant Night, det är en underhållande liten rulle det. Trots Esetvez.

Weekend Video sa...

Ställd mot Judgement Night som hade ett bra soundtrack så ser jag hellre om denna för J.N. är fan inte bra :)