söndag 26 september 2010

The Expendables - 2010




Så var den sedd, Stallone´s nya film efter den massiva Rambo. Ska han klara av att leverera ännu en hit eller ska det bli flopp? Själv hoppades jag på att den skulle bli lika fet som den såg ut att vara och nu så har jag facit klart för mig. För har man sett Rambo så är förväntningarna direkt höga om en minst lika våldsam och actionfylld story och det var det som jag misstänkte det skulle bli svårt att få till. Kryddar man sedan det med alla de namn som Stallone tagit med i filmen så blir det automatiskt högre på gränsen till svindel i förväntningsfacket.

För vad kan man vänta sig med namn som Gary Daniels, Eric Roberts, Mickey Rourke, Jason Statham, Jet Li, Terry Crews, Dolph såklart i en härlig roll, David Zayas, Bruce Willis, Arnold i avsevärt mindre form än man är van vid att se honom i. Ni ser själva, detta är namn som vet att leverera i eget fint namn med. Vad som gör mig glad är det att Eric Roberts är med så mycket som han är och fullkomligt äger showen med sitt sköna spel. Man blir glad bara av att se honom och jag hoppas detta leder till att vi får se mer av honom i kommande filmer.

När det kommer till action i filmen så är det inte lika maxat som i just Rambo men det betyder inte att det inte sparkar stjärt! Stallone har varit klok här och fördelat upp det fint med rejäla omgångar som exploderar i en grym final eller varför inte ta scenen där Stallone och Statham är ute och flyger. Den kommer att sitta fint på Blu-ray den scenen.

Vad som stör mig är det att Gary Daniels gott kunde fått lite mer utrymme i filmen för det är en härlig kille det och hans dödsscen i filmen är den man minns bäst för den är totalt oväntad och grym! Att det krävs två lirare för att stoppa honom och vilka det är, ja, det får ni se själva men scenen och dess intilliggande fight är kalas med en grym finish. Om den bara hade fått vara längre... Jaja, man kan inte få allt här i världen men Gary är med i filmen och det är det viktigaste för mig, Nu får vi bara hoppas på fler och större roller för honom med samt att PM kanske kan återuppstå för att fortsätta frälsa oss från ondskan som kallas för Cannon.

Så levde denna upp till förväntningarna? Hell yeah! En mycket skön film som kommer att ses många, många gånger i detta hushåll och ni andra bör göra det samma med,

4 kommentarer:

khenrikm sa...

Oh yes! Jag hade också höga förhoppningar på denna. Och med din recension bådar det ju gott !

Weekend Video sa...

Jepp, Weekend Video sviker inte sina läsare!

Geten sa...

Den var riktigt fet på bio, måste plocka upp BDn jag med. Visste inte om att Daniels och Roberts var med när jag klev in i biosalongen, bara det gjorde ju dagen :)

Weekend Video sa...

Det måste ha varit en känsla värd pengarna bara den :)