fredag 31 december 2010

Death Race 2 - 2010



Uppföljaren till röjfilmen Death Race är här fast nu med tvisten att detta är en prequel som ska ge oss en beskriving om hur den första Frankenstein föddes för att sedan dö i början av den första filmen. Rörigt? Inte det minsta när Weekend Video ger er årets sista inlägg.

Luke Goss, Blade 2 och Hellboy 2 samt nu Death Race 2 (vad är det med killen och uppföljare?) och ett mörkt förflutet som den ena hälften av det smått homoerotiska syskonparet i Bros. Ni vet dem som ville bli berömda med en tredje killen i mixen som bara fick vara med i bakgrunden på alla bilder. Är den som ger oss den första inkarnationen av gamle Frank. Carl Lucas, som han egentligen heter, i filmen, är en hederlig tjyv som aldrig brukat vapen eller våld men vid ett bankrån så går precis allt åt helvete så Lucas åker dit och hamnar på samma kåk som i första filmen. Men hans vän och boss, Sean Bean, litar inte på honom så han lägger ut ett pris på honom och sedan är det i gång. Men fängelset har en ny ledning som direktsänder dödsmatcher i en ring mellan fångar för att sedan för att öka tittare ändrar om konceptet till det vi alla känner och gillar bäst. Bilarna aktiveras, beväpnas och det är strax full rulle på gården igen. Men priset på Lucas ligger fortfarande kvar och det är väldigt högt nu.

Det som imponerar här är det att storyn är mer invecklad än den första filmen och vi får oväntat mer än vi först trott. Samma plats, samma bilar och i vissa fall samma ansikte i vissa roller så ska man se Death Race efter denna så kommer allt att funka fint för denna gör övergången till sin föregångare oväntat smidig. Vi till och med serveras Joan Allen på ett hörn i slutet, dock ej in da flesh.

Förutom Goss och Bean ser vi Danny Trejo och Ving Rhames som här leder The Weyland Corperation. Storn är av Paul W.S. Anderson som även producerat och Roger Cormans namn dyker upp i listan med. Regin står holländaren Roel Reiné som trogna läsare kommer ihåg som regissören till min Seagalfavorit The Marker. Så kanske är det därför jag gillar denna för att vara en uppföljare så har den oväntat mycket kött på benen och fantasi för att ge sin föregångare en omgång för sina pengar.

Filmen är bra, riktigt bra till och med även om jag har lite svårt för Goss då han ser mer ut som en pretty boy an vad Statham gör/gjorde i första filmen men han har en cool utstrålning som ror det hela i hamn. Tar man sedan med de andra som backar upp i filmen så är detta en fint val att fira in det nya året med. Själv ska jag bränna vid ett senare tillfälle båda filmerna efter varandra med denna först för det kommer att bli en hit. Lyckligtvis är detta inte bara en film för den närmaste sörjan utan för alla. Se den, ni kommer inte att bli besvikna. Själv ska jag köpa den så fort det går för detta var jäkligt intressant och bra! Rekommenderas!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Norwood här: Jamen då blir det till att plocka fram både ettan o tvåan då. Var ett tag sen jag såg åtminstone den första. Hur som haver så får det bli efter midnatt
o allt firande. Ber att få återkomma med mina synpunkter. Och som jag brukar säja till kottarna vid den här tiden på året: Happy Snorgärs (med förhoppningen att det tas på rätt sätt!)

Weekend Video sa...

Du är så välkommen tillbaka så med dina synpunkter :)

Happy Snorgärs tillbaks!