onsdag 15 december 2010

Killer Barbys - 1996



Vad är detta? En Jess Franco-film på Weekend Video! Var inte oroliga då detta är bara tillfälligt för det träsket är inget jag kommer att deka ner mig i, den saken är säker. Men varför då skriva om denna kan det tänkas? Anledningen ser ni på postern annars kommer den längre ner i texten. Nåväl. Back to the front. The Killer Barbies är bandet med samma namn som spelar sig själva i filmen med samma namn fast med annan stavning och nu får vi följa dem på deras väg till nästa gig. Bandet själva spelar en hiskelig variant av punk med en hemsk sångerska som är totalt tondöv. Att det har skivkontrakt förvånar mig men sedan har ju fortfarande Manowar sitt kvar. Nåväl. Bandet ska till nästa gig och det mer knullas i bilen än det kör och bilen hamnar såklart i diket. Ingenstans att få hjälp och dimman, läs rökmaskinen, är tät när det plötsligt dyker upp en äldre herre i dimman och erbjuder kost och logi under tiden natten så de kan ringa efter hjälp på morgonen. Vad de inte vet men vi som tittar vet är det att han kommer från det närliggande slottet där grevinnan Von Fledermaus, i shit you not! huserar och som kräver en diet av ungt blod och sperma för att kunna återfå sin ungdom igen. Och resten fattar ni säkert själva.

Så varför skriva här i kulturens högborg om en typisk Franco med den sedvanliga handlingen som alltid förekommer när det är dunkla slott med i handlingen? Jo, för att gudinnan Mariangela Giordano är med i den och hon flashar sig i sedvanlig ordning, rullar sig samt smörjer in sin nakna kropp kropp i blod och allt detta vid åldern av den respektabla ålder 59 år! Behöver jag påpeka hur mycket jag älskar denna kvinna!

Filmen i sig är faktiskt över mina förväntningar då stämningen Franco får till är väldigt skön förutom de stunder då den eländiga musiken kommer in i bilden vilket den gör mer än vad som borde vara tillåtet för det är samma låt hela tiden och inte fan blir den bättre med tiden. Rökmaskinen som nämndes tidigare får arbeta på övertid vilket får en att minnas en viss Conquest eller varför inte valfri rockvideo från Sunset Strip-scenen. Det blir för mycket speciellt när kameran kommer alldeles intill dess utblås och man ser vart röken kommer ifrån. annars är det gott om scener med vaselin på linsen vilket bara ser dumt ut för det är sådana mängder de tryckt på. När det kommer till våld så är det inte så mycket men det är gott om slaktattiraljer som slaktade och urgröpta kroppar, blod, kroppsdelar, hjärnor i glasburkar, ruttnade kroppar, skelett osv... sam en hel del blod och en filur som runkar för att spara på sperman till ni vet vad. Kryddar vi allt detta sedan med två dvärgar så har vi en Franco.

Agerandet är vad som är förväntat där Giordano är den bästa med sitt vackra utseende och kropp samt hennes totala närvaro som äger filmen så fort hon är i bild. Kolla bara i scenen när hon dyker upp för första gången för "bandet", där kan vi prata om entré Men detta är inte allt. Vi bjuds i slutet på en förvånansvärt dum scen där den lokala spermasamlaren blir överkörd. Inget dumt med det bara det att det är en ångvält som kör över honom. En jävla ångvält!  Hur svår kan det vara att springa i från eller helt enkelt hoppa bort framför? Det är inte som att den kommer i 200 knyck i timmen utan vi pratar kanske om 3! Hur som haver, den rullar, spermasamlaren står kvar och vi ser hur fanskapet krossas. Bra. Men det är inte slut där med det får ni allt upptäcka själva.

För vara en Franco så blev jag överraskas, positivt överraskad men det är självklart den nakna, underbara gudinnan Mariangela Giordano´s förtjänst för jag älskar henna oändligt. Ni andra som inte delar den uppfattningen, ni får helt enkelt se fler filmer med henne så förstår ni varför. Denna är ett bra exempel, trots det är en Franco. En fucking ångvält! Och varför skrev jag så här mycket om filmen egentligen? Jag gillar inte ens Franco men Mariangela! Mmmm...

Inga kommentarer: