torsdag 23 december 2010

Ong Bak 3 - 2010



Tony Jaa är tillbaka i den tredje filmen om Ong Bak och nu får det lite hastiga slutet i den andra filmen en liten upprättelse. Tien (Jaa) dör aldrig utan tillfångatas och utsätts för en sadistisk tortyr som innebär att hans händer som knän bryts brutalt, han piskas och fan vet allt. Halshuggning står på schemat när plötsligt en munk kommer till undsättning och på så vis räddar honom. Men allt har ett pris vilket Tien får smaka på, även när det kommer till hämnd för hans egen är inte klar än.

Ställd mot den andra filmen så är detta en mycket stillsammare film med lugnare tempo och framför allt mindre sidohistorier. Jaa sköter sina utövningar till fullo och för de med en fetisch för stillsamma scener med meditation samt träning i motljus lär få sitt lystmäte fyllt här. Fotot är kalas och vi får se mycket bildskön natur från Thailand. När det kommer till actionen så är det full gas med många fartfyllda scener men även lite mer lugna diton vilket gör att man kan sätta sin in i filmen och koncentrera sig på vem som gör vad mot vem. Jaa´s motståndare denna gången är Crow Ghost (Dan Chupong som även är med i pärlan Born To Fight) som även var med i Ong Bak 2 och de bjuder på en fin avslutning som vi får två gånger till och med!

Nu är det dags för mig att se om Ong Bak 2 och det ska göras så fort den kommit hem för även om detta var raka motsatsen i filmväg mot den med sitt lugnare tempo och upplägg så väckte den mitt intresse för med Jaa-action. Samt att jag kanske var lite hård mot den när jag skrev men det berodde på att jag blev besviken på slutet men det ordnade denna delen upp så det är med spänning den inväntas. Tills dess så funkar denna fint för den här skall stå fint i samlingen med de andra två filmerna och Born To Fight.

2 kommentarer:

Ninja Dixon sa...

Nu hoppas jag verkligen play.com levererar min blu-ray riktigt fort :) Älskade tvåan, så trean ska bli grymt intressant att se!

Weekend Video sa...

Tyvärr pendlar deras leveranser i tid men tack för tipset för nu vet jag vart att få tag i denna :D