söndag 19 december 2010

Hatchet 2 - 2010



Ja då var uppföljaren till Hatchet här då och vi får stifta bekantskapen med en del av gänget igen från förra filmen. Vissa in da flesh och andra i tillbaka blickar fast nya sådana. Tony Todd är tillbaka som Reverend Zombie, Kane Hodder som ser jävligare och jävligare ut bygger på sin roll som far till Crowley och vi får Danielle Harris från Halloween 4 & 5 som den den enda överlevande från första filmen. Hon räddas av John Carl Buechler, regissör till filmer som Cellar Dweller och Friday The 13th Part VII: The New Blood. Och snart ska hon in igen i träsket för att hämnas så vi får samma sak en gång till som det sig bör i uppföljare. Bara det att det är tråkigare denna gången.

Andra kändisar i rollerna är Tom Holland, regissör till Fright Night och Fatal Beauty, R. A. Mihailoff ser vi i en roll och känner vi igen från Pumpkinhead II: Bloodwings och rollen som Leatherface i Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre III samt Trancers 3. Dessa lirare samt en del till får vi ihop med en massa blodiga mord i Hatchet II vilket inte är allt för illa bara det att jag tappar intresset för filmen då det är samma sak än en gång bara det att de har vridit upp våldet ett hack. Vilket är bra men det som de har tappat bort är stämningen denna gången samt att tempot är avsevärt sämre.

När det kommer till gore så får vi massor av det samt att Crowley har en helt ny arsenal vilket innebär bland annat en ny enorm motorsåg som verkar ha en klinga som det kräver tre scener för att visa, han har även en ny slipmaskin. Annat kul är en ny version av hur man flår en människa via ryggraden och en del annat. Men det ska jag inte avslöja får lite kul får ni ha själva. Själv känner jag att även om morden var underhållande så var själva filmen avsevärt svagare än sin föregångare även om den är avsevärt brutalare men det kan inte hjälpas för jag kom på mig själv flera gånger kolla tiden för att se när filmen var klar. Kanske inget bra betyg men det sker även med bättre filmer så det ska inte tas allt för allvarligt. Hur som haver, inget jag kommer minnas om två dagar men för rätt pris, läs under en femtiolapp, kanske den köps. Inte förr.

2 kommentarer:

Magnus Wersen sa...

Bra skrivet! Hatchet II var en stor besvikelse, speciellt efter att ha sett den lysande Frozen. Danielle Harris verkar dessutom bli sämre på att agera ju äldre hon blir...

Weekend Video sa...

Jag tackar för det och tack själv för tipset på Frozen. Tack för du läser :)