torsdag 2 december 2010

Kill Squad - 1982



Ytterligare en klassiker från barndomen och nu är det dags för Kill Squad som skulle släppas av Code Red men försvann. Precis som Rituals... Men men, åter till Kill Squad. Storyn är den att en affärsman från hemfriden störd av ett gäng råa sällar ledda av Cameron Mitchell, som har tre scener i filmen och dör i en av dem, vilka skjuter honom och lämnar honom till ett liv i rullstol medan de våldtar frugan och mördar henne. Maken överlever till ett liv som sagt i stol men längtan efter hämnd är stark och strax samlar han in sitt gamla team från Vietnam och skickar ut de för att leta upp de skyldiga och straffa dem. Men eftersom de finner spår så blir teamet själva mördade en efter en av en man i svart!

Detta är högklassig underhållning med funkig bas ackompanjerad av trummor och saxofon, ungefär som en 80-tals version av Morphine bara mer funkigt, som soundtrack. Alla verkar kunna karate i denna filmen, till och med cowboysen och det är alltid ett bra betyg på en film. Biljakter får vi en men det räcker. Kort är den men resultatet är strålande speciellt då det mejas ner både småbarn på cykel som väntande på bussen. För visst är det en viss tjusning där de ansvariga tittar på en bil att köpa som redan har störtbåge i sig! För vad kan ske med en sådan bil?

I och med att detta ska vara en film om Vietnamveteraner så måste det såklart vara med minst en flashback från ´Nam och det får vi med om inte till och med två! I den första av dem som är den längsta och den blodigaste samt våldsammaste händer en hel del att rekommendera. Så det är bara att se filmen och njuta av dess gryniga foto, härliga kläder och trivsamma skägg som det är gott om i den. Filmen fanns även på hyrvhs under samma titel och med samma omslagsbild som postern och den släpptes på Viking Video om jag inte minns fel. Själv vet jag att jag älskade filmen redan innan jag ens sett den då mina ögon fastnade för reklamen för den i en gammal Scandinavian Film & Video. Att sedan filmen höll mina förväntningar gjorde inte saken sämre men det var lite synd den var klippt fast det var allt på den tiden. Lyckligtvis håller filmen fortfarande och är precis lika underhållande om inte mer!

4 kommentarer:

khenrikm sa...

Behöver jag säga: TECKNAT OMSLAG!
Jag har för övrigt kvar alla mina exemplar av Film & Video om du vill låna. Det är sjukt nostalgiskt att bläddra i dem!

Mr_v sa...

Den här blev jag väldans sugen på, låter som en liten fest.
men är inte taglinen lite märkligt (men cool): 12 Hand...12 Feet, 24 reasons to die!". Borde det inte va 24 ways to die eller nåt? festligt, i vilket fall som helst!

Weekend Video sa...

khenrikm:
Det hade inte varit helt fel det faktiskt :) Ta med dem nästa gång du tittar in!

Mr_v:
To long my friend, sedan sist. Titta in oftare för du är saknad här :)
Gällande filmen så vet du vart den finns ;)

Ty sa...

One of the best! Kill Squad is action packed and very cool.