tisdag 8 februari 2011

Demon Of Paradise - 1987



För det första så stämmer bildens version ovanför av monstret i bilden bra för det ser verkligen ut som en Santiago-version av Godzilla för det andra så kan ni verkligen glömma att få se någon bli skinnad i denna filmen. De enda som blir skinnade är vi som köper eländet. Regisserad av Cirio H. Santiago med Nick Nicholson och William Steis i rollerna samt två otroligt korkade blondiner så får vi här ytterligare en monsterfilm som ska utspela sig på Hawaii men är givetvis gjord i Filippinerna med små medel. Monstret är en kille i gummidräkt som andas tungt, flämtar och viftar med armarna men inget mer. Blodet är minimalt och goret lyser med sin frånvaro och allt i den vägen är en svans eller något som viftar förbi kameran i slutscenen. Ett eller två rivsår på en bröstkorg får vi med men bara så ni inte ska tro jag har lurat er på något av spänning här inte.

William Steis spelar sin roll som sheriff/polis med största övertygelse och det ser ut som att den fula hatt han bär i filmen verkar ha varit sin egen då det är dags för en scen när han ska åka båt och den slår över så har han helt enkelt en keps på sig. Scenen efter är hatten tillbaka igen. Fans av Nick Nicholson får en heldag här då han inte bara har en stor del tid i rutan, han har även sin egen röst i denna filmen.

Storyn är densamma som i Up From The Depths bara det att denna gången är det Nicholson och en kollega som fiskar med dynamit som väcker upp en förhistorisk demon som inte varit aktiv på 50 år! Och nu härjar denna demon i det intilliggande vattnet och hotar affärerna för ett hotell. Som ni förstår så ska nu detta monster stoppas och lyckligtvis så är där en kvinnlig forskare som är demonen/monstret på spåret och tillsammans med vår fula-hatt-bärare slår de sina tassar ihop och ger sig ut på jakt.

Nu är detta inget att rekommendera då det inte finns mycket av värde i denna eller sin kollega som båda släppts på dubbelsläpp som Roger Corman´s Cult Classics Double Feature. Men för att särskilja Demon... från Up From... så innehåller i alla fall Demon... en scen där demonen/monstret i sann monsterfilmsanda hoppar upp ur vattnet och drar ner en helikopter. Det var en underhållande scen men det var också den enda i filmen. Ingen film direkt att skryta om nere på fiskeklubben för detta nappar jag verkligen inte på. Så precis som sin presentationskollega så är detta en sann floater som bör förpassas ner i djupen igen. Själv ser jag hellre om Deep Star Six eller Leviathan.

Inga kommentarer: