onsdag 9 februari 2011

Trolljegeren - 2010




 Norsk film har en tendens att överraska till skillnad från svensk, inget snack om saken. Dock all norsk film är inte bra men när det väl är det så är de jäkligt bra. Trolljegeren är ett sådant exempel på norsk film som kommer från ingenstans och fullkomligt blåser bort en i soffan. För att beskriva filmen så är detta precis vad det ser ut att vara. En film om en norsk trolljägare som jagar och utrotar troll i de norska skogarna amt bergen. Med honom följer ett ungt kamerateam som i sann Cannibal Holocaust-anda filmar rubbet och precis som i den originella filmen så är det de återfunna filmhårddiskarna som nu spelas upp för oss och via dem får vi följa deras äventyr och öde som fortfarande är oklart.

Styrkan i filmen är atmosfären och känslan som fullkomligt drar en sig till sig och man sitter och är fullt övertygad om att det ska komma ett hiskeligt cgi-gjort troll dundrande mot en men se, där får man allt tji för även då de är datorgjorda så är det så fullkomligt övertygande att man tror på att det verkligen finns troll i de mörka norska skogarna och dalarna. Nu är inte filmen såpass seriös så att den inte kan bjuda på humor för det gör den och det är med glimten i ögat som flera sköna kommentarer och händelser sker så man inte bara sitter på spänn man fullkomligt gapskrattar mellan varven med. 

Detta goda vänner, är en film att hålla ögonen öppna efter för detta är tillsammans med The Town, Death Race 2 bland det mest intressanta och bästa jag sett hittills i år som inte varit någon gammal favorit. Så gör er själva en tjänst och se denna för att få en så bra stund som möjligt framför burken. Själv ska denna inhandlas i rappet för det här är ett stort måste i samlingen. Rekommenderas varmt! Och med det så får denna Weekend Video´s Seal of Approval.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En gång för länge sen tänkte jag att när jag blir gammal ska jag flytta till Skottland, men på vägen dit skulle jag stanna några år i Norge. Naturen är ju bedövande vacker på båda ställena. Efter den här filmen är jag inte så säker på Norge längre...Bra film, Hans var underbart "cool" men trollen...Skogstroll, bergtroll och jag vet inte vad. Läskiga varelser (?). Än en gång tack för tipset och hoppas fler ser den här!
norwood.

Weekend Video sa...

Jag glömde tyvärr bort att nämna den underbara naturen i filmen för den är sanslöst fantastisk så jag förstår att du vill stanna till där :) Kolla upp Kallt Byte/Fritt Vilt om du inte sett den. Bra norsk slasher.

Tack för att du läser!