torsdag 3 februari 2011

Up From The Depths - 1979





Hajen finner sig här bli rippad av Cirio H. Santiago som lyckas med att göra en fruktansvärt tråkig film på ett underhållande ämne. Storyn är den vanliga med att plötsligt så dyker det upp ett stort djur i vattnet utanför en semesterort/hotell och ett par stackare plötsligt försvinner så måste det såklart stoppas. Givetvis är detta en sorts förhistorisk haj eller något av den sorten. Självklart får vi se den i bild och även en eller två närbilder på den men till Hajen 4´s försvar då den blir anklagad för att vara allt från plastig till en kopia av Babben Larsson i bikini så är denna varelse sju resor värre. Den ligger helt still i vattnet utom i en scen när den kommer upp och öppnar käften ovanför ytan så för att bespara er på att se eländet så visar jag bilden här direkt så ni slipper dela mitt öde.


Nu ska jag inte helt såga filmen för den har två eller kanske tre roliga saker i sig. Det första är en skylt i början av filmen som sitter på stegen upp till livräddaren: Don´t feed or annoy the lifeguard!, det andra är att vi får se Virgil Frye från klassikern Hot Moves, där han spelar en porrbutiksägare där han säljer ätbara löskukar och annat trevligt till minderåriga. Det tredje är när monstret/hajen/ Babben attackerar någon i vattnet och det blir panik på land! Med resultatet att precis alla flyr så hotellet brinner ner, folk skadar sig och fan vet vad. Allt detta för något som hänt i vattnet! Jaja, ni ser själva vilken pärs jag satt mig igenom för eran, mina kära läsares, skull.

Sam Bottoms, bror till Timothy, spelar leaden i denna och det märks inte för han är över allt i filmen och tillsammans med en editering som kan göra till och med en epileptiker på raveparty till ett nervvrak så blir detta inte bara en såsig, seg och tråkig film men även fruktansvärt hoppig mellan sina scener. Det är inte precis den enklaste film att hänga med i även om den är så simpel som den kan vara. Åter till Bottoms. Mest känd för sin roll som surfaren Lance i Coppola´s mästerliga Apocalypse Now! så gör han verkligen ingen glad med denna roll och det vette fan om inte han borde ha hållit sig borta eller åtminstone under ytan för detta är nog inget han vill folk ska minnas honom för. Bottoms gick bort 2008 i cancer.

3 kommentarer:

Mr_v sa...

"Hajen 4´s försvar då den blir anklagad för att vara allt från plastig till en kopia av Babben Larsson i bikini". Den meningen föranledde ett okontrollerat fnitter/frust som illa planerat nog skedde med en mun full av kaffe. En kraftig skvätt rätt över tangentbordet! Det kan arbetsgivarn ta så här på fredag aftermiddag. Tummen upp för den mycket underhållande recensionen.

och en liten tumme måste förstås höjas även för skivomslaget som får äran att pryda bloggen upp till höger, hehe.

Mr_v sa...

En sak till, är inte bikinidamen på postern exakt densamma som på Piranha-postern fast med en grön istället för röd bikini? Haha, jävligt billigt om så är fallet!

Weekend Video sa...

Du har så rätt angående omslaget! Uttrycket i hennes ansikte är ändrat lite med men annars är det samma. Prata om uppmärksamma läsare man har :)

Kul att min recension uppskattades såpass att chefens tangentbord fick ta smällen :D

Gällande Gehennah så är det klart man stöder Sveriges stoltheter!