söndag 24 augusti 2008

The Amityville Horror - 2005



Familjen Lutz flyttar in i ett hus där en familj blivit mördad 1 år tidigare av sonen i familjen. Killen har hört röster som fått honom att ladda bössan och skicka familjen till de sälla jaktmarkerna. Ny familj, samma problem.

Detta är givetvis en remake på den gamla filmen med samma namn med James Brolin och Margot Kidder i rollerna. Ryan Reynolds, alltid sevärd, har lagt till med ett stiligt helskägg och lyckas med att se bättre besatt ut än gamle Brolin. Dock slipar han ingen yxa här med samma ilskna min som Brolin men han tvingar den unga killen i familjen att hålla i vedklabbarna så länge som möjligt och det är alltid bra.

Detta är ett bevis på att en remake visst kan spöa ett orginal med hästlängder. trots jag sett denna flera gånger så får den mig fortfarande att rycka till i soffan vid väl valda tillfällen.

Skådisarna är bra och filmen flyter fint. Dock är det sataniska i filmen utbytt mot ett annat hot här. Visst handlar det om besatthet som i första fast här av en annan ondska. Och djävulsk besatthet är alltid intressant att se.

Effekterna funkar precis som det ska göra och det enda att egentligen klaga på är det lite för flitiga användandet av den lilla flickan. Hon är för mycket i bild för min smak. Det man inte ser är alltid värre än det man kan se. Sen är ju denna films barnvakt väsentligt hetare än den i den första fast där är det vad som sker med dem som är det riktigt intressanta.

Filmen har även en lagom längd på knappa 90 minuter och det är fint. Man hinner se en film till så klart!

Skön film som rekommenderas!

4 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Den här remaken är enligt mig en av de få som toppar originalet. Å andra sidan så var originalet rätt tråkig. Det hände ju knappt något i den. :)

Anonym sa...

Enda roliga med originalet var väl Margot Kidder och James Brolins skägg.
Så, right on, re-makes rular.

Weekend Video sa...

Skägg är en viktig attribut i film annars. kolla bara in Naschys skönhet i Exorcism. Komplett med pipa och allt!

Anonym sa...

Naschy är ju ubermannen.
Ger mig fan på att han kan raka sig innan han lägger sig och har ett sånt där kapten Haddock skägg när han vaknar på morgonen.