fredag 22 augusti 2008

The Faculty - 1998




Robert Rodriguez är ingen höjdare tycker jag. Spy Kids-filmerna funkar knappt och där tar det slut. Planet Terror slår knut på sig själv i all sin gore-vänlighet och funkar säkert på en 15-åring som precis upptäckt gore. Däremot funkar denna lilla bortglömda pärla alldeles utmärkt!
Skådisarna haglar i denna och alla verkar de ha skitkul, speciellt Robert Patrick trivs ypperligt. Kul att se! Salma Hayek, Bebe Neuwirth (mums!), Famke Janssen (mums! 2) Piper Laurie, Jon Stewart, Christopher McDonald (världens bästa filmskurk någonsin!) osv... med andra ord, tätt med bra skådisar.

Storyn då? Jo den är som så här:
Eleverna på Herrington High upptäcker att lärarkåren plötsligt blivit övertagna av aliens och bestämmer sig för att bekämpa dem med fultjack!Alla medel är tillåtna och lärarna är minst lika jävliga.

Filmen är bra och inget direkt att störa sig på här. Skoj även att se Harry knowles med i en liten roll men vet man inte vem han är så klarar man sig utmärkt ändå. Det som man kan klaga på är längden faktiskt. Lite för lång är den och hade inte dött av trimmas ner en kvart eller så. Bara för att få den att flyta bättre och snabbare. Lyckligtvis är detta en av Rodriguez tidiga rullar så alla hans andra ständiga polare är inte med här och det är rätt skönt att se. Speciellt slipper man Tarantino och bara det är värt ett inköp!

Effekterna är bra här och just monstret i slutet är väldans bra gjort och scenerna när det är i skolans pool är riktigt bra tycker jag. Den sista kvarten är riktigt bra och man vill inte den ska ta slut! Samt att det är skoj att se att eleven som är kåt på läraren till sist får sin önskan igenom med och sådant måste ju bara uppmuntras!

3 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Jag älskar monstret i slutet. Tentakler får man akdrig för mycket av! Jäkligt sjysst film också... Jag dissade den först eftersom det verkade vara någon löjlig teenthriller, men råkade se sista halvan sent på tv3 därefter och blev chpockad över hur cool rullen är. :)

Jay sa...

Shit vilken kass film och att Frodo är med gör den sämre

Weekend Video sa...

Den är riktigt cool, ja :D
Som tur är så är jag visst inte helt ensam om att uppskatta den visst ;D