måndag 18 augusti 2008

Off Limits - 1988



Jag älskar filmer om Vietnamkriget. Inget snack om den saken. Varför vet jag dock ej. Möjligtvis pga att man är född under det så men ingen jag vet var med där. Skit samma. Nu gäller det filmen Off Limits eller Saigon - Ett Helvete För Snutar, som den hette på svensk vhs när den kom första gången.

En ytterst klockren film under just ett brinnande Vietnamkrig där två detektiver från armén finner sig på spåren av en seriemördare som dödar vietnamesiska horor. Bevisen pekar direkt mot en eller varför inte flera höga officerare inom den amerikanska armén. Utredningen blir inte direkt lättsammare samtidigt som Charlie lägger sig i och pangar friskt eller att två lokala pojkar gillar att lägga sig i och avlägsna potentiella vittnen.

Utredarna spelas av två fullständigt eminenta herrar vid namn Willem Dafoe och den djupt saknade Gregory Hines som här gör sitt livs roll. Fred Ward och Scott Glenn samt Keith David gör även de sköna roller här. Man glömmer aldrig uttrycket Drippy dick efter denna filmen!

Saigon eller rättare sagt Off Limits som den är omdöpt till är utan tvekan världens svettigaste film med! Det är nog fan ingen som inte är svettig i denna. Jo, Lime Green är möjligtvis den enda som inte är svettig.

Tyvärr en väldigt bra film som hamnat i skymundan och bör verkligen tas fram och hyllas för det är den verkligen värd. Och hur ofta får man se en sådan här film i denna kategori under ett brinnande Vietnamkrig?

Nu vill jag inte avslöja för mycket utan se den i stället och precis som jag älska en kroniskt tuggummituggande Hines när han halar fram sina silvriga kelgrisar och låter dem tala i filmen.

Köp, Se och Älska!

Inga kommentarer: