lördag 2 augusti 2008

Footsoldier - 2007



Carlton är en kille som är en fotbollshuligan av värsta sorten. Spriten flödar, våldet eskalerar och livet leker. Men allting tar ett slut så när polisens insatser växer och motståndet mot huliganer på samma gång så drar han sig undan. Bara för att ta upp en karriär som utkastare. Han sätter sina gamla egenskaper i nytta igen och spöar killar på löpande band och charmar brudar på samma gång. Efter hand som hans rykte stiger så ökar jobberbjudande och han kallar in sina gamla huligankompisar. Vägen till framgång ligger framför honom men den är blodig och våldsam. Riktigt blodig och våldsam.


Ytterligare en brittisk film om fotbollshuliganer och jag kan inte få nog. De andra har setts och i klass med I.D. och Football Factory är den. En stor del av skådisarna från just Football Factory är med här i både små som stora roller.

Våldsamt är inte förnamnet i denna film då det är så gott som en våldshandling så gott som var tionde minut, om inte mer! Brutalt, blodigt och smärtsamt är det. Till sist sitter man och känner avsmak för det. Så grovt är det. Våld är inte kul i denna filmen. På vilket sätt får man se efter en väldigt brutal tortyrscen. Det är inte den enda av sitt slag i filmen heller.

Filmen är inte bara våld nu och man får se Carltons resa från huligan på 80-talet till knarkaffärer på 90-talet och diverse typer han kommer i lag med. Och det värsta är det att allt är sant med!
Hur dessa killar sova på nätterna efter sina tilltag är för mig en gåta då deras beteende inte är mänskligt. Respekt visas inte för någon och ska endast visas för dem. Kolla bara in killen i pizzaaffären som blir visad i hur man kan använda en pizzaslicer i ett ansikte.

Kall, känslolös och riktigt våldsam film som nog trots allt bör rekommenderas.

Inga kommentarer: