söndag 24 augusti 2008

Prom Night - 2008



En ung tjej finner sig jagad av en galning som bryter sig i hennes hus och dödar familjen för henne. Hon kommer undan och dåren grips. Ett par år senare är det dags för skoldans och gissa vem som rymmer och dyker upp?

Detta är en film som kan ses som en remake på en gammal jävel med Jamie Lee Curtis och Leslie Nielsen och man kan se den som en film som lånat titlen och en del av uppläget och gjort något eget av det. Jag väljer att se den som en egen film då originalet suger det med.

Vad som är lättare att göra här att såga denna då det är en remake, om man nu vill se det som det, eller såga den för den är rätt ut sagt usel. Jag sågar den för den är genomkass. Oavsett om det är en remake eller ej.

Visst, den är snyggt filmad och hyfsat agerat men man får ingen som helst förklaring till varför han jagar just henne och varför han är så frälst i henne. Inget som helst som förklarar!
Mördaren är totalt ointressant och blek. Han ser ut som en nörd eller en förväxt skolpojke. Han passar inte alls in i själva filmen. Prata om att vara malplacerad. Inte ens morden är kul.

Detta är en skräckfilm för den nya sortens generation som växt upp med MTV och sådant dravel eller rättare sagt håller på och växa upp. Här är inget våld, knappt blod och framför allt inga förklaringar!!!
Alla är snygga i filmen utom mördaren som ser ut som en tönt men det är i själva verket en snygg skådis som gör honom.

Nej, detta var ingen höjdare. Inte på grund av dess möjlighet som remake utan för att det var en tråkig och ointressant film. Vette fasiken om inte originalet var bättre här?

Rekommenderas ej!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter precis lika illa som jag befarade...
Hur svårt kan det vara att göra en schysst slasher? Lite våld, lite naket och en psykopatisk mördare med mask för ansiktet och en krånglig backstory.

Weekend Video sa...

Exakt!
Mer behövs egentligen inte.