torsdag 19 augusti 2010

Basic Instinct 2: Risk Addiction - 2006Basic Instinct 2 är kanske den inte bästa uppföljaren som är gjord men för att följa upp sin föregångare så funkar den fint. Sharon Stone är porrigare än någonsin och ser till att få så mycket tid i rutan för sig och sin kropp så fort tillfälles och det är bara att tacka och ta emot. Själv såg jag om scenen där hon grenslar stolen tre gånger på rad för det var verkligen mycket input från henne i just den scenen. Det var något med ljuset och vissa vinklar som fångade mitt intresse där *host*

För att slå Basic Instinct så öses det på med naket, sex och lite våld men däremot är det rätt ont om blod samt snaskiga scener som den med ispiksmordet i föregångaren. Däremot funkar sexscenen med Stone där Morrissey, David nu, står och kikar in fint men där är inget annars smaskigt i våldsväg förutom scenen på toaletten men den kan inte räknas för vi ser ju inget. Lite synd för det hade behövts för denna har en tendens att dra på slutet. det blir för långrandigt helt enkelt vilket är lite synd med tanke på hur pass bra den startade.

En annan sak är den att David Morrissey inte riktigt är det bästa valet för huvudrollen här då han mer känns ointressant och typiskt brittisk för att passa i en sådan här roll. Där hade jag hellre sett Clive Owen som säkerligen varit ett bättre och framför allt roligare val då Morrissey är allt utom just det i filmen. Tack och lov för Stone då som tar för sig ordentligt och skänker lite klös till filmen och för Charlotte Rampling som nästan snor hela filmen med sina få scener. Rampling är en utsökt skådespelerska som får de mest triviala repliker att låta som Shakespear så även här så därför är det synd att hon inte får mer plats i filmen. Henne hade jag sett mer av för det är en dam som inte bara skänker pondus, hon skänker även en sval elegans över spektaklet med sina bara närvaro. Så är ni på humör för lite naket, Sharon Stone och England så kan denna funka men var beredda på att den tappar lite i slutet.

4 kommentarer:

khenrikm sa...

Hmm. Den här har jag inte sett, men jag har tänkt ge 'Swimmingpool' en chans pga Rampling. Kan det vara något tror du?

lizzardking sa...

Läs här:
http://weekend-video.blogspot.com/2009/05/swimming-pool-2003.html

khenrikm sa...

Hoppsan! Men jag tänker ju alltid framåt (och utanför boxen), så det här hade jag glömt.

lizzardking sa...

Dagens ungdom... Vad skulle ni göra utan oss "vuxna" som höll efter er ;)