söndag 22 augusti 2010

Guardian Angel - 1994



Vad vore en söndag utan en PM-film? Skit såklart så därför blir varje sådan söndag där en Pm-film ingår extra trevlig om man sedan råkar komma över en med pärlan Cynthia Rothrock i leaden. Nu är det inget direkt invecklat händelsevis i denna men i vilken PM är det det? Fast till skillnad från bolaget som aldrig får nämnas men som introducerade gubbaction-genren och gav en viss Bronson en otroligt hemsk frisyr, Cannon, så är PM guld för oss som älskar hjärndöd underhållning, explosioner och massor av pangpang. Tyvärr får vi ingen motorvägsscen i denna med tillhörande tankbilsexplosion, var är Jack Scalia när man behöver honom! men vi får en Cynthia som är på gott humör, sparkar massor av stjärt och är så fin som bara hon kan vara.

Storyn är den att Cynthia är polis tillsammans med sin partner Marshall Teague, som hon även är förlovad med i filmen, och de jagar falskmyntare. Men allt går åt skogen och Marshall skjuts av en kvinnlig bov så Cynthia lämnar polisen och nu lever i sin trailer och extraknäcker som livvakt. En dag så kommer hon till en playboys räddning där han attackeras av hennes nemesis och vips, så är hon hans nya livvakt. Men attackerna slutar inte komma och snart nog så är det våld i kubik på hästpolotävlingar som country & western barer som fina fester när Cynthia sparkar loss och tro mig, det gör hon ofta här.

Ska man djupgranska storyn så kan man säga det är PM´s version av The Bodyguard men det gör vi inte för detta är PM och då är det automatiskt originellt. Vi får till och med en helikopter i slutet samt två båtar och jet skis. Slå det Cannon! En annan sak är den att precis alla är lika bra med två vapen som ett och det skjuts det vildaste som sig bör. Scuibs får vi med av det större slaget men det är mest i början det i slutet är det mindre av den varan. Lyckligtvis tas det igen med kampsport så vi förlorar inte så mycket samt det faktum att Cynthia är fin nog att bära filmen själv utan problem. Det är något speciellt med den kvinnan för när hon slåss då ser hon verkligen ut som bäst hur underligt nu det än må låta.

Ställd mot andra PM-filmer så kanske detta inte är den bästa av dem då det inte är lika hög grad vansinnigheter i den som andra men den slår även många andra från dem med råge. Ställer man den mot Martial Law 1 & 2 som Cynthia är med i så är den avsevärt svagare och mer lättsam och det är inte utan att man hellre hade sett Gary Daniels eller Jef Wincott i rollen istället för Marshall Teague. Så jag hoppas att en dag få se en film med Gary Daniels och Cynthia Rothrock i. Denna duger fint till dess fast jag ser hellre om Martial Law-serien först då de inte bara är bättre, de är mer fartfyllda med även om konceptet här med en kvinnlig skurk är kul och oväntad.

5 kommentarer:

Jay sa...

Gillar din diss av Cannon

Weekend Video sa...

Den är allt berättigad ;)

khenrikm sa...

Helikoptrar är ALLTID bra.

Weekend Video sa...

Alla borde ha en med!

Ty sa...

Big fan of Rothrock. Will try to find a copy!