onsdag 4 augusti 2010

Snake Eater II: The Drugbuster - 1989



Soldier är tillbaka i en krutdoftande uppföljare där han denna gången tröttnar på de lokala knarklangarna som spär ut sitt knark med gift och sedan säljer till tonåringar med dödligt resultat. Så Soldier ger sig på deras langningsställe med pistol och granater och fullkomligt röjer ut patrasket totalt utan nåd. Men domen låter sig inte vänta och resultatet blir att Soldier hamnar på psyket eftersom han inte kan svara för sina handlingar efter ha bevittnat två tonåringars död av drogerna som kom därifrån. Så Soldier döms till sluten vård men väl på plats märker Soldier att så värst slutet stället inte är och med hjälp av brodern till en av de drabbade tonåringarna så fortsätter de rensa upp i drogträsket....

Vad kan man säga? Budgeten är lika låg men dialogen är härlig och Lamas lika cool som bara han kan vara på film. Att han sedan har glimten i ögat i flera scener gör sitt med till att denna funkar så fint som den gör. Kathleen Kinmont är på plats i denna till skillnad från den första filmen och som hans sidekick Speedboat ser vi Larry B. Scott från Revenge of the Nerds och dess efterföljare samt en hel del annat.  Scott är en bra skådis och som bollplank till Lamas Soldier funkar han oväntat bra. Annars är det rätt tunt med kända ansikten men ett par känns säkert igen om man är en van fluktare.

Actionen är mindre i denna än i Snake Eater men vi får däremot fortfarande ta del av fällor som monteras upp som bomber vilka placeras på de mest oväntade ställe. Missförstå nu inte för det förekommer visst action i denna men inte lika mycket som i sin föregångare. Fast det spelar egentligen ingen roll för det viktigaste här är om vi får några högkvalitiva scener med en inoljad Lamas och det får vi verkligen så frukta inte på den punkten.

Ställd mot den första filmen så är detta en mer lättsmält historia mer avslappnad stämning och komik även om den första hade sina stunder den med. Som scenerna med pisset i kaffet och tandutdragningen. Lamas är verkligen en skämtare om han bara får en chans att visa den sidan vilket många säkert inte kan greppa. Nu är detta inte bara en simpel billig actionstänkare utan en LAmas och inte bara det, det är en uppföljare till den första Snake Eater-filmer och det är likställt med kvalité det. Så får ni chansen att springa på dem så ta den för de är inte lätta att finna nu för tiden, verkligen inte på DVD. Varma rekommendationer på denna med!

Inga kommentarer: