måndag 16 augusti 2010

Turkey Shoot - 1982



Handlingen är simpel, en totalitär stat i framtiden bestämmer sig för att skicka alla oliktänkare, frisinnade samt andra personligheter till "utbildningsläger" där de får finna sig i att bli hårt behandlade, kränkta, utnyttjade och till och med dödade som underhållning i lägrets lednings höga nöje. Hit kommer en välkänd agitator som vägrar ge sig och snart nog är han anmäld som "frivillig" till dagens sport. Med sig följer ett par andra av lägrets inneboende som alla har sina skäl att överleva dagen....

Jepp, det är det gamla vanliga The Most Dangerous Game-konceptet som använts igen bara det att denna gången är det Brian Trenchard-Smith som ligger bakom den. Steve Railsback och Olivia Hussey står för de kända namnen och i en viss scen så visar Hussey rattarna men det är säkert en stand-in men vi får hoppas på det bästa i detta fallet för lökarna är jäkligt fina. En annan sak som står ut här är våldet för det är hårt och grovt. Vi får en fin kroppssprängning medels maskingevärseld, kapade lemmar, knivar i skallen, avslitna tår och en kapning medels traktor och en massa till! Hela filmen är full av fina saker som hela tiden eskalerar till det våldsammare och bättre.

Fans av exploitation, halvmänniskor och kvinnor med lesbiska tendenser hittar hem med denna film där det just de tre ingredienserna ingår. Trenchard-Smith öser på för fullt här i ett vansinnigt tempo där ingen gör dåligt i från sig och som grädde på det berömda moset så får vi en totalt oväntad scen som är lika genialisk som den är underhållande och det är den scenen när Ritter, en av vakterna, tvingar en spröd liten kvinna att recitera lägrets regler samtidigt som han själv står framför henne och skuggboxas! Så jävla lysande scen att det finns inte i någon annan film. Ytterligare en sak som bevisar Trenchard-Smith´s geni när det kommer till filmskapande.

När det sedan kommer till det roliga i filmen, nämligen jakten så blir man definitivt inte besviken för detta är en av de bästa i den genren och det finns inte många döda sekunder hör inte. Kastar man sedan in en Heinz Hopf-look-a-like i leken så blir automatiskt mycket roligare med speciellt när han bränner runt i en söt liten röd traktor med sin trogne halvmänniska till vän Alph. Alph för övrigt spelas av Steve Rackman som även spelade Donk i Crocodile Dundee-filmerna. Mycket nöje för denna finns på svensk DVD under titeln Helvetesjakten för er som vill ha en gnutta kul en kväll. Och kul är precis vad ni får med den här, garanterat!

3 kommentarer:

khenrikm sa...

Hear hear! Man är så van att se Olivia Hussey som den väna judinnan i Ivanhoe varenda förbannad påsk/nyår/whatever att man blir glad över att se henne i annan miljö här. Även ond fänglese ö-miljö.

Underhållande rakt av helt enkelt!

Mr_v sa...

Det här är en av mina favvosar i genren som så trendigt (och en smula tveksamt) kallas Ozplotation. Det går knappt en minut utan att det finns nåt att fröjdas över. En riktig pärla!

Weekend Video sa...

khenrikm:
Den satans Ivanhoe ger mig fortfarande mardrömmar och jag undvek med flit för att nämna den så kommer du och gör det här... Min hund vill ha ett prat med dig sen! ;)

Mr_v:
Trevligt att se dig igen här! Var allt ett tag sedan nu ;)

Marcus:
You got mail!