lördag 21 augusti 2010

Stranger Than Fiction - 2006



Sugen på en lugn, stilla och förvånansvärt smart film med Will Ferrell men inte funnit den än? Look no further för här är den. Ferrell spelar en revisor som plötsligt inser att han har fått en narrator på halsen som vet precis vad han ska ta för sig och hur det ska sluta för honom i livet. Just det sista får han veta i en busskö. Givetvis flippar denna stilla person ut och börjar ta för sig av livet i de få dagar han har kvar men inte utan att ta reda på vem det är som gör detta mot honom. Fast under resan gör han sig en oväntad vän i en kaffeälskande universitetsprofessor och finner kärleken på det mest oväntade sättet och stället han kunnat vänta sig.

Ferrell är i denna till skillnad från sina vanliga filmer oväntat lugn, stilla och behaglig, långt i från personer som Hank the Tank, Chas Michael Michaels osv... Såpass fjärran de roller att det var därför jag föll för denna film. Det och det faktum att Maggie Gyllenhaal, mmm..., och Queen Latifah, mmm...#2, är med i den. Kryddar man sedan till det med Emma Thompson så är man ett bra koncept på spåret. Manuset är bra, fotot fint och filmen är fylld med härliga inslag av digitala inlägg som ökar på underhållningsvärdet. Inget speciellt men tillräckligt kul för de ska underhålla en varje gång man ser filmen.

Jag får säga att detta är en film som växer för varje gång jag ser den då den gör sitt och lite till. Man mår fint av den och man kommer ofta på sig själv med att sitta och flina fånigt mellan varven för det är så himla mysigt samt välskrivet och välspelat. Kanske inget för gorehundar men väl värd att se på de stunder man bara vill skämma bort sig och må lite bättre än andra för stunden. Samt när lusten att se Will Ferrell i något annat än gapiga roller faller på.

4 kommentarer:

khenrikm sa...

Mmm... Maggie Gyllenhaal ! Jag gillade inte alls Secretary men henne är det rakt inget fel på.

Bra tänder har hon också, och rak hållning. Och breda höfter.

Weekend Video sa...

Hur kan man inte gilla den? Se om! Tyck om! Bara bättre ;)

Tobias Thuresson sa...

Secretary... *Homer Simpson-dregel-ljud*

Weekend Video sa...

Yay! for Tobbe T!