torsdag 24 mars 2011

Night of the Wilding - 1990



Erik Estrada spelar här ett badass till försvarsadvokat som alltid får sina klienter frikända oavsett om de är skyldiga eller ej. Men något sker som börjar visa att han kanske trots allt har ett samvete. Eller? Vem vet? Estrada är kung i rättssalen och det är det som är det viktiga här. Samtidigt som Erik brottas så härjar tre ungdomar runt och slår sig fria på allt och alla men när ledaren av dem blir påkommen av en väktare efter ha snattat i en butik så bestämmer de sig för att hälsa på hos expediten som anmälde dem. Kvällen där slutar med gruppvåldtäkter, misshandel och allmänt missnöje samt ett gripande på plats. Lyckligtvis för dem så anlitar deras välbärgade föräldrar, ni vet vem, just det. Estrada, för att företräda dem i den kommande rättegången.

Olyckligtvis så är åklagaren i fallet Estradas ex-fru som nu lägger all kraft för att fälla dessa usla ungdomar samtidigt som Estrada, med hemsk peruk och blänkande tänder avfyrar sitt allra vackraste leende till juryn samtidigt som han slaktar de drabbade personerna i vittnesbåset. Men det kommer inte att stanna i rättssalen för någon kommer att ta lagen i egna händer till slut och skapa egen rättvisa men vem?

Som ni säkert förstått så är detta en hederlig PM-film som det förekommit allt för lite här på sistone. Regisserad av Joseph Merhi, M´t i PM, så är det kanske inte lika mycket action som man kan vänta sig från mannen i fråga då han ligger bakom flera av bolagets mer vansinniga filmer. Utan det fokuseras mer på Estrada och hans finurliga upptåg i rättssalen och det är inte utan att man själv blir inspirerad till att bli advokat för får man klä sig så fräsigt som Erik så räkna in mig!

Någon brist på action i filmen är där inte även om den är mer förpassad till de sista 5 minuter eller det var 10, jag minns inte. Inget pistolvansinne direkt men väl en underhållande jakt där Estrada jagar en skum typ till fots där den jagade springer i 200 och Estrada själv lunkar fram. Den jagade kastar sig vig som en katt över alla hinder medan Estrada kravlar över dem. jakten tar sig igenom en park där till och med en betraktare på cykel stannar upp för att bevittna denna underhållande scen. Jakter till fots kan vara kul, det får vi allt se här.

Biljakter får vi inte men väl en underhållande krock där en bil kraschar med en annan stillastående bil och en tredje bil kommer från ingenstans och voltar vilt in på en baseballmatch. Lika underhållande som oväntat! Tyvärr blir vi blåsta på den exploderande tankbilen även denna gång. Fast det kan kvitta för detta är en såpass udda blandning som rättegångsfilm/vigilantefilm om nu det finns en sådan genre om inte så uppfanns den precis av mig. Här.

Så vad väntar ni på? Det är PM med Erik Estrada och Joey Travolta i en liten roll samt en totalt omotiverad duschscen som säkert varar i två minuter så det är bara att inhandla och sälla till eran ständigt växande PM-samling.

4 kommentarer:

khenrikm sa...

För regelbunden Estrada-dos, se tv-serien CHiPs där han spelar töntig polis. Men det är klart, det är ju inte PM... ;)

Weekend Video sa...

Estrada ska inte vara töntig polis. Han ska skjuta ihjäl skurkar med kalkonwer eller vara vildsint knutte som i The Last Riders. Om det sedan är i en PM-film så är det ännu bättre ;)

Direct to Video Connoisseur sa...

This looks fantastic. I've been meaning to see more Erik Estrada anyway, so I'll put this on my watch list.

Weekend Video sa...

Welcome and i hope you will enjoy this one.