tisdag 8 mars 2011

Consequence - 2003Armand Assante är alltid stabil att tillbringa tid med i soffan men i denna Anthony Hickox film så känns han bara åsidosatt och oinspirerad. Med andra ord så är det på tok för lite av den rabiata Assante jag tycker så mycket om. Till skillnad från Federal Protection som även den är ett samarbete mellan Assante och Hickox så är detta faktiskt inget vidare att ödsla tid på. Handlingen är den att Assante spelar en oralkirurg, en sorts avancerad tandläkare och inget annat nu, som kommer på en plan att blåsa sin fru, försäkringsbolag och diverse annat löst folk genom att fejka sin död och ta sin döde brors identitet. Brodern har försvunnit i en explosion då han var en man med stort hjärta som mer än gärna hjälpte den lille människan.

Totalt ovetande om sin brors mer dolda sida så blir Assante väl medveten om den sanna sidan när han väl kommer till ytan igen som sin döde/försvunne bror. Vad som sedan följer är en förvirrar massa av sidospår, flator, en underhållande biljakt, och en jävla massa tvistar fram och tillbaka. Själv tappade jag intresset rätt snabbt i och med Assante´s eget intresse i filmen dalade.

Hickox försöker få till en thriller med lite actioninslag men det blir inte så lyckat för det blir precis lika misslyckat som Assante´s peruk som här är lika illa som den han fick i Federal Protection. Hatten som Rick Schroder tvingas bära gör sitt med för att dra ner filmen. Lola Glaudini, ska stå för den kvinnliga fägringen men framstår mest som störande. Ungefär som Schroder´s hatt. Hickox val att involvera en Volkswagen i biljaktsscenen får mig att tänka på Herbie och det var säkert inte hans mening men tyvärr så väntar jag förgäves på Dean Jones som aldrig dyker upp.

Gjord för HBO med en uppenbart låg budget vilket inte bör betyda nederlag men detta är ingen bra eller på något sätt en underhållande film. Vill ni däremot se en underhållande Assante/Hickox-film så se Federal Protection. För de som gillar HBO i samarbete med en rabiat och lysande Assante så rekommenderas Gotti och Blind Justice det varmaste. Där är två bra filmer!

Inga kommentarer: