onsdag 2 mars 2011

Elvira, Mistress of the Dark - 1988


Fenomenet Elvira kanske inte är så värst stort i Sverige då skräck- samt skräpfilmskulturen inte får sin sanna spridning i medierna medan i USA, hon är stor med regelbundna sändningar samt konvent och vad nu det må vara. Så detta är Elvira´s (Cassandra Peterson) filmdebut som verkligen ser till att väcka ens intresse för fenomenet Elvira. Om inget annat så lär man i egenskap av beundrare av bröst säkerligen uppskatta hennes minst sagt generösa klyfta i klänningen. Handlingen är den att Elvira desperat vill till Las Vegas för att sätta upp en show men pengar fattas men då som en blixt från klar himmel faller ett arv ner i hennes knä. Så hon drar till det lilla fridfulla stället Fallwell, bara namnet bör väcka en eller två varningsklockor tycker man, och inser inte hur pass illa hon passar in i den lilla gudfruktiga staden. Och det är något som byborna verkligen ser till att påminna henne om. Lägger man sedan till lite trollkarlar, korkade hantlangare, kåta bybor på pickninck samt annat kul så får man Elvira, Mistress of the Dark.

Nu kanske inte detta är en film som kommer att förändra världen men den bjuder på stabil underhållande underhållning där Cassandra Peterson i egenskap som Elvira totalt äger filmen med sitt härliga, slampiga och smarta spel som gör att man vågar inte släppa rutan med blicken av rädsla för att kanske missa en skymt av de enorma rattar hon besitter. Kalla mig mansgris men om det är något jag uppskattar på film så är det en stabil hylla för bröst är fanimej nice! Förutom Elvira så ser vi Daniel Greene och Jeff Conaway från Grease.

En perfekt film att vila hjärnan till och om inte det räcker så bjuder jag på en bild på Elvira så ni kanske får en insikt i hur pass intressant filmen verkligen är.

Inga kommentarer: