tisdag 29 mars 2011

Faster - 2010The Rock, eller Dwayne Johnson som killen egentligen heter men för mig kommer han alltid att vara känd som The Rock, är äntligen tillbaka i de tunga actionrollerna igen efter sina utflykter i Disney och annat trams. Här spelar Rock en kille som inte hinner mer än ut från kåken förrän han mördar en kille och resten av filmen går i samma stil. The Rock är på en hämnares resa för att hämnas sin bror som blivit mördad efter ett rån där han själv blev mördad med. Nu vaknar säkert ordningsmannen i er kan jag tänka mig. Vad fan dillar han nu om? Hur fan kan han hämnas om han själv blev mördad? Är detta någon jäkla spökhistoria eller någon ny Ju-On film? Vad fan! Lugna och fina så ska jag förklara. The Rock dör för ett kort tag men återfår livet för att hamna på kåken i 10 år och nu är han ute och följer slaviskt en lista med namnen på de som dräpte de båda bröderna. Svårare är det inte utan detta är en typisk hämnar-film med ett jävla drag i sig. The Rock har aldrig varit hårdare än vad han är här och jag är fullt nöjd med resultatet.


Nu blir det inte bara hårdkokt action utan även en del muskelbilsaction som utmynnar i fina biljakter och så fort gasen trycks i bottnen så mullrar det fint i högtalarna när The Rock bränner i väg i sin Supercharger medan hans nemesis kör en Ferrari som låter som en symaskin. Bilar ska låta, döna och stinka av förbränd bränsle och definitivt inte låta som en elmoped.


Förutom The Rock så ser vi Billy Bob Thornton som knarkande polis, puddingen Moon Bloodgood och än en gång Carla Gugino, oh hot mama! Men även favoriten Tom Berenger i en liten roll. Håll utkik så ni inte missar honom bara. Själva filmen i sig är bra, oväntat bra och regisserad av George Tillman Jr. som för övrigt har Men of Honor på sitt samvete så därför blir jag förvånad över att han får till en såpass hård film som Faster för Men of Honor inte är känd för sina våldsamheter även om Cuba Gooding Jr. förlorar ett ben och De Niro röker pipa.

Så är ni sugna på hårdkokt action med kraftig doft av fossilt bränsle över sig kan faktiskt det här vara en film för dig/er. Tiden flyger i väg och man har inte tråkigt en sekund för man grips tag i det hela, blir involverad och vill inte missa vem som egentligen ligger bakom allt som är grunden till denna hämnd. Kanske inte världens djupaste film men väl värd att se så det tycker jag att ni bör göra.

2 kommentarer:

Ty sa...

Will definitely watch this eventually. Like the old-school action feel.

lizzardking sa...

Read on IMDB that someone compared it as a cross between the action movies from the seventies and Vanishing Point. I have only seen the remake of Vanishing Point but after this i will definitly check it out!