lördag 29 januari 2011

Federal Protection - 2002Armand Assante är liten, kompakt, luden och ettrig som en Jack Russel terrier. Precis som min hund. jag gillar Armand för han är oavsett vilket bra i alla lägen. Här spelar han en gangster som hamnar i vittnesskydd efter vittnesmål som orsakats av ett mordförsök på honom. Men oturen är framme och han blir igenkänd av en uttråkad hemmafru och sedan är cirkusen i gång i full fart. Vad som sedan följer är en kul historia med våld, blod, sex och ett bra tryck med en Assante i högform som lägrar brudar eller hemmafruar om man så nu vill se det.

Regisserat med säker hand av Anthony Hickox som gett oss fina filmer som Wax Work, Hellraiser 3, Warlock 2 och Submerged med allas våran Sigge Seagal. Hickox som inte drar sig från att visa blod eller ta saker ett par åt det extrema håller håller inte speciellt igen här heller. Det är blodiga scuibs med rikliga mängder blod. Torpeder som dödas med stilettklackar i pannan, lite s/m-sex med Dina Meyer, mmmm... Som här får en fin roll att visa upp sin talang i då hon får fritt spelrum att dra sin karaktär igenom och på så vis ändrar hela handlingen. Som den liderliga hemmafrun ser vi Angela Featherstone som ser bra ut här och spelar systern åt Dina Meyer. Men det är Meyer som stjäl den kvinnliga showen med sitt sköna spel och sin ypperliga utstrålning.

Nästa gång suget efter simpel action med lite mer genomtänkt handling och träffsäkra ansikten i rollerna och ni skulle hamna framför denna så tveka inte. Det är en bra, genomtänkt och kul film. Perfekt för de stunder då man helt enkelt bara vill ta det lugnt i soffan och bara flyta med i något lättsmält.

8 kommentarer:

Ninja Dixon sa...

Låter trevligt! Armand är riktigt rolig i Fatal Instinct, en underskattad skit-parodi på thrillers :)

lizzardking sa...

Fatal Instinct är guld :)

Fast var beredd på hans hemska peruk han bär i början av filmen ;)

Tobias Thuresson sa...

Älskar hans dans i kvinnoskor i den filmen. Sjukt rolig rent allmänt faktiskt. Och Sherilyn Fenn är väldigt grann att se på.

lizzardking sa...

Sherilyn är alltid väldigt grann! Som krydda på moset så får vi även Christopher McDonald som världens sämsta mekaniker i filmen med :)

Anonym sa...

Gillar verkligen den här. Har sett om den nu ikväll och blev lika tårögd i början som jag blev senaste gången. Jag talar då om den där scenen då Cadillacen trycks ihop till miniformat. Att behandla den på det viset...
norwood

lizzardking sa...

Själv blir jag tårögd över Assante´s peruk...

Ty sa...

Thought this was pretty good! I love when Assante goes over the top. Especially in Dot.Kill. He goes crazy in that one.

lizzardking sa...

Gotta check that one out then :)