torsdag 6 januari 2011

Final Score - 1986



Visst är det något speciellt med filmer där det aldrig laddas om, bilar har en förmåga att hoppa av egen kraft över andra bilar med endast ett tryck på gasen, hjälten kan hoppa ur ett hus med motorcykel för att landa i en flygande helikopter, släppa av en handgranat för sedan fortsätta ut på andra sidan helikoptern och sedan landa i all trygghet på marken medan både helikopter som huset bakom den exploderar i ett hav av eld och ytterligare explosioner. Allt det samt lite till får vi i denna lilla pärla från Indonesien med Chris Mitchum, mannen som har lika mycket utstrålning som en centraldammsugare. Mitchum ger sig fan på att halvera hälften av den manliga befolkningen i Indonesien och allt detta för en rival som av någon oförklarad anledning vill se honom död.

Rivalen skickar helt enkelt ett gäng med lowlifes för att ta kål på Mitchum men han är borta i ett ärende så de helt enkelt mördar hemhjälpen, gruppvåldtar och mördar hans bitch till fru samt deras son med diktatorfasoner i sig. Mitchum kommer såklart hem och finner allt detta och sedan bär det av för hämnd med alla de tidigare beskrivna händelser. Givetvis är han en Vietnamveteran vilket han får användning för nu när det ska hämnas. Så Mitchum ger sig ut på en blodig resa som involverar allt från glödande eldgafflar rätt upp i röven till kastreringar via sprängmedel som via pistolskott och allt detta varieras med ´Nam flashbacks till min stora glädje.


Om man ska beskriva denna filmen så är det vild som passar bäst in. Vild, galen och osande av kordit för det sprängs och skjuts utav helvete och bodycounten passerar säkerligen det tresiffriga utan tvekan. Filmens bad guy i detta fallet, Hawk, spelas av Mike Abbott. En veteran i denna sortens filmer med en imponerande kroppshydda som här visas upp i matchande y-fronts. Det finns även ett par briljanta scener som en vild biljakt där jag inte kan fatta hur stuntmannen överlevde. Han sitter uthängandes ur bakre bilrutan skjutandes när bilen plötsligt välter med honom fortfarande sittandes kvar för att slå runt och landa på killen! Som strax efter kryper fram ur vraket och allt detta i en och samma scen! En andra episod utspelar sig precis strax efter när ett annat gäng med skurkar krockar med ett gäng som tränger in i bilen och krossar en av dem och för med honom ut ur bilen i en blodig scen. Men den som tar priset är scenen när en tredje bil med lowlifes i jakten på Mitchum blir påkörd av ett tåg och precis innan bilen sprängs så utbrister de allihop gemensamt: -You son of a bitch! En sann klassiker den briljanta scenen.

Ni ser själva att det inte är någon hejd på dårskaperna i denna filmen så springer ni på den så ser den för guds skull för detta är inget ni vill missa. Man lika mycket skrattar som man skakar på skallen åt alla idiotiska saker som sker i denna film. American Commandos, flytta på dig för du har precis blivit omkörd! Och ja, även i denna har Mitchum en ombyggd motorcykel, precis som i American Commandos så då kan det ju inte bara gå fel! Rekommenderas i all sin galenskap det varmaste.

2 kommentarer:

Ty sa...

This looks awesome! Saw the trailer and it is action-packed.

Weekend Video sa...

I love me some trashy Filippino movies because they always delivers! And this must be one of the most crazy ones i seen :)