torsdag 20 januari 2011

Edge Of Honor - 1991



Sugna på att se Don Swayze plöja ner ett helt scoutläger med småkottar med hagelbössa? Var inte oroliga för Weekend Video sitter på svaret vart du kan se denna underhållande scen. Nämligen i denna lilla trevliga film av Michael Spence. Så var och framför allt när får vi se Don Swayze meja ner scouter då?! Mullrar ni vid det här laget förmodar jag och det kommer jag till nu. Vad som sker är det att ett gäng scouter är ute och lever lägerliv samt samlar band för deras uniformer när ett par av dem springer på en olaglig vapendepå och bestämmer sig för att gömma en del av det för att berätta för myndigheterna. Fel plan, big time. Snuten är inblandad med den lokala familjen brott som gömt dem för att tjäna pengar så nu skickar de Swayze dit för att reda upp eländet men det slutar som ni läst ett par gånger redan med att han skjuter lägret helt åt helvete. Med ledare som deltagare. Men de nyfikna kommer undan och med den skjutgalna familjen efter sig så måste de nu överleva och se till att ta för sig själva för att överleva i den djupa skogen.

Yes, för första gången sedan Lost Boys: The Tribe så är Corey Feldman tillbaka på Weekend Video och i sällskap med Don Swayze, Meredith Salinger, Ken Jenkins coh Christopher Neame som bjuder på en trevlig skurk i svart och med vassa vapen. Tar man då dessa filurer och sätter dem i en skog i USA, kastar på dem krigsmålningar, pannband och valfria vapen så får man Edge of Honor, som även om den har en tendens att bli lite seg mellan varven eller rättare sagt mellan all skottlossning, visar sig vara oväntat kul! Det skjuts det vildaste mer ofta än sällan och här skiter de vuxna totalt i att det är barn de jagar för de siktar bara bättre då även om målen är mindre.

När det kommer till våldet så är det ordentliga squibs som lämnar hål där de träffar men vi får även ett gäng grymma fällor som knattarna drar fram ur rockärmen när slutstriden närmar sig. Och tro mig, de fällorna vill ni verkligen inte missa! Corey Feldman är ovanligt nedtonad här och har inte ännu börjat använda sig av den basröst som är hans trademark vid det här laget. När det kommer till filmens stjärna så är det utan tvekan Don Swayze som tar hem potten i skarp konkurrrens från  Christopher Neame men Swayze kniper vinsten med sin skönt tokiga redneck. Har ni inte insett killen storhet tidigare så är detta ett utmärkt tillfälle att göra det.

I mina ögon en skön action/thriller med bra drag även om den segar till lite emellanåt som levererar ett flertals hårda scener och ett stenhårt tempo som fullkomligt skiter i om det är tvättbjörnar, mellanstadieelever eller pensionärer som jagas för jagas man så jagas man och då så är det bäst att springa. Själv rekommenderar jag att ni för er egen som Swayzes skull letar upp den här för slutet, det är fina grejer det.

3 kommentarer:

Ty sa...

Always wanted to watch this one. Will definitely look for a copy!

Weekend Video sa...

I always liked movies that is set in the woods. Movies like Rituals, Just Before Dawn, The Final Terror and so on. And if you like this one so check out Quite Cool with the badass James Remar :)

Ty sa...

Weird coincidence. Just bought a copy of Quiet Cool the other day. That should be a fun movie.