söndag 16 januari 2011

Solomon Kane - 2009När såg du en bra sword & sorcery-film senast? Jag såg en precis. Just det. Detta är en sådan film och blev nog mer förvånad än jag att detta var den sortens film för jag trodde detta skulle vara en version av Mumien med Brendan Frasier eller något i den stilen men tji fick jag! Här var det fullt drag under galoscherna utav stridigheter, magi, hårdföra typer, korsfästningar och annat skoj som gör en sur söndagskväll uthärdlig. I rollen som Kane ser vi James Purefoy som fans av Rome känner till som Mark Antony därifrån. I rollen som Kane är han perfekt då inte bara kroppen och utseendet tillförs av honom utan även mörkret som karaktären kräver. Förutom Purefoy ses Max von Sydow, Pete Postlethwait och Jason Flemyng.

Storyn handlar om Solomon Kane som lever ett vilt liv tills att Djävulen bestämmer sig för att inhämta hans själv för all dennes mordlust samt girighet men se, den vill inte Kane släppa så lätt. Efter en dramatisk flykt och efter ett år i kloster så finner sig Kane utslängd och på driven genom ett landskap som härjas av demoner, sjukdom och våld så kan han inte längre hålla sig ifrån vapnen och när saker och ting verkligen går åt skogen, ja, då kommer den gamle Kane fram och tänker inte sig ett dugg förrän han hållit sitt löfte. Till vem, det får ni allt se själva.

Detta är ingen direkt ljus film för det är skitigt, regnigt, mörkt och liv från oavsett unga som gamla sparas inte det minsta. Huvud kapas på löpande, svärdshugg lämnar stora skador och det faller kroppar titt som tätt mot marken döda, kannibalistiska demoner förekommer med i en scen och ni förstår säkert redan nu att detta är så långt ifrån Mumien det går att komma. Mina förväntningar som var i botten då jag trodde detta skulle vara en ren cgi-fest kom på skam när jag väl insåg vem det var som spelade Kane då det var något bekant över honom men jag inte kunde placera honom. Men efter en koll så insågs det vem det var och sen var det bara att följa med och slappna av för detta var en oväntad höjdare som jag hade räknat ut i förväg vilket var ett stort misstag från min sida. Så gör er själva en tjänst och ge den en chans och räkna inte ut den för snabbt för detta var kungligt underhållande!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jo jag har också sett en bra film vid tillfälle och i somras kollades den här in. Och inte nog med det: Frugan satt bredvid och tyckte den var bra! Det måste vara nått särskilt med den här rullen som gör att hon som mest vill kolla romantik (...) satt kvar framför skärmen hela tiden.
norwood.

khenrikm sa...

Hmm - omslaget är inget vidare men för din skull får man väll hålla utkik efter den;) James Purefoy får man inte glömma från Resident Evil 1 heller ju!

Och bilen dricker olja som en... ja, vad som nu dricker mycket olja. Drygt en liter på 20 mil, då är det något som inte står rätt till. Om du nu undrar vart jag blir av...

Anonym sa...

Det här lät intressant.
Den sätter vi på inköpslistan.
Nyss hittat till din sajt, den är en klockren 10:a
K.Scott

lizzardking sa...

Norwood:
Kul att se det är fler än jag och din fru som uppskattade denna ;)

khenrikm:
Känner jag dig? ;)
Det är lugnt för jag går ingenstans...

K. Scott:
Tack för de vänliga orden och varmt välkommen hit!

Ty sa...

This looks Awesome! The U.S. hasn't got a release date yet.

lizzardking sa...

Then you got something to look forward to, Ty :)