fredag 7 januari 2011

The Butcher - 2009



Jag kan inte svara för er men det var alldeles för länge sedan Eric Roberts hade leaden i en film så därför var det kul att finna The Butcher. Även om en annan titel varit att fördra för nu får den en att tänka på någon obskyr DTV-skräckis med usel cgi och ännu värre agerande. Lyckligtvis är fallet inte så i denna action/thriller utan här är det hederliga effekter, bra agerande från stabila skådespelare som tidigare nämnde Roberts, Robert Davi, Keith David, Geoffrey Lewis, Michael Ironside, Bokeem Woodbine, Vernon Wells och Duane Whitaker. Regin står Jesse V. Johnson som mest är känd som stuntman men även har regisserat Green Street Hooligans 2.

Ska man vara ärlig så ska regissören vara otroligt glad för de namn han fått med i filmen för det är de som bär upp den. Regin är det inte så mycket att språka om för det märks tydligt att skådespelarna sköter sig själva och har fria händer och det är därför den blev som den är. Filmen är för lång och den första timmen är för seg då alla karaktärer ska introduceras och de är precis som i all andra filmer med samma tema och upplägg. Roberts spelar en före detta boxare som sadlat om och blivit torped men ser sig bli omsprungen av yngre förmågor just på grund av att han inte dödar på studs. Men en dag så trycks han för långt och han hämtar ut sina pistoler från pantbanken och bestämmer sig för att rensa upp och sluta med en jävla smäll.

Inget nytt och inget speciellt förutom att Roberts är guld. Killen utstrålar sådan coolhet där han glider runt i sin grymma bil eller bara helt enkelt hänger vid en bar eller pratar. Mer behövs egentligen inte för att väcka mitt intresse för Roberts är en otroligt underskattad skådespelare. I actionscenerna i slutet övertygar han med blodigt resultat när han inte bara spränger skallar med hagelbössa, skjuter av armar som fingrar eller krossar skallar med gevärskolven. Ger man honom sedan dubbla pistoler så får man det ännu mer kul. Så just de sista 20 minuterna är de som vänder upp filmen till det bättre för den blir för seg och det känns som om Johnson inte riktigt vetat hur han skulle klippa ner filmen för att få ett bättre flyt i den. Men tacka vare en fin eldstrid i slutet och en strålande och avslappnad Roberts så klarar den sig till det bättre. Nu får man bara hoppas på fler stora roller för Eric för det är han allt värd.

4 kommentarer:

Anonym sa...

norwood här: Tack för tipset. Får bli bl.a. den här idag. Ibland (i mitt fall alltid säjer familjen) är man helt blåst i skallen på vad man ska se. Då är man tacksam för alla tips.
Fast: Är det bara jag som kör "Silly Season". precis som Engelska fotbollen, under januari?

Weekend Video sa...

Det var så lite så! Gällande "silly Season" så har jag ingen aning om vad du menar där för jag och fotboll, jaa... vi är inte direkt tajta ;)

Ty sa...

One of the better Eric Roberts movies of late. He needs to be in more roles like this: just killing everybody.

Weekend Video sa...

Hear, hear!