lördag 8 januari 2011

Mirrors 2 - 2010




Hollywood´s remake-kung Alexandre Aja´s remake Mirrors har nu fått sig en uppföljare som sin vana trogen kommer direkt Unrated på DVD/Blu-ray. Storyn är den samma i denna trevliga lilla film. Nytt varuhus i gammal kedja öppnar, denna gången i New Orleans, och en spegel från förra affären som förstördes i förra filmen har levererats dit. Max som överlevde en bilolycka som tog hans fästmös liv får jobb som nattvakt då hans far är chef där. Problemet är det att Max ser saker efter olyckan och går nu i terapi för detta problem. Väl på plats så eskalerar synerna och snart är Max indragen i en massa blodiga olyckor som verkar ha med speglar att göra.

Detta är inget avancerat alls utan det är snabbt, rakt på sak men framför allt så är det gott om fina och bra effekter och givetvis pärlan Emmanuelle Vaugier i en roll som orolig syster till en försvunnen tjej. Nick Stahl från underskattade Terminator 3 samt Carnivalé är bra som alltid precis som fröken Vaugier. I en liten roll dyker gamle William Katt upp som Max far och det är kul. Mindre kul är hans frisyr som bara ser otroligt dum ut med med tanke på killens ålder...

Vad som kan vara lite störande är det, om man nu väljer att hänga upp sig på det, storyn som är lite full av luckor och hopp i vilka saker och ting bara slutar att visas som Max terapisessioner som bara upphör och som vart farsan tar vägen egentligen. Väljer man att skita i det så är det inget som man tänker på direkt utan det mer smyger på en efteråt. Själv brydde jag mig inte direkt för filmen bjuder på ett härligt tempo, bra stämning och grisiga mord som sig bör. Vi får bland annat en kille som käkar krossat glas, en fin duschscen med en tillhörande halshuggning och en scen där effekterna av att äta stek visar sig rätt snabbt. Samt hur man kapar hälsenor effektivt. Ingen förkastlig cgi där inte utan det är hederlig latex som gäller fast cgi förekommer i scenerna med speglarna men de är av fin kvalité.

Om man nu är som jag och inte är så värst förtjust i Aja´s version så funkar säkert denna fint för det är en trevlig stund man bjuds på. Jag hade det trevligt under de snabba 85 minuter som Mirrors 2 varade och ett köp är inte helt omöjligt när priset är rätt. Inte minst för att stödja Nick Stahl och filmen utan även för att fröken Vaugier är så satans snygg! Rekommenderas om ni har det tråkigt och inget att se.

Inga kommentarer: