söndag 23 januari 2011

King Frat - 1979Det är bara att erkänna, jag har snott bilden här ovan från Studio S fast de får reklam här från mig så det går jämt upp. För vad vi har här är den ultimata college/high school-filmen där finns att se. Må vara att den har rippat Animal House/Delta Gänget rakt av men det skiter man det fullkomligaste i när det är så underhållande som det är här. Storyn är den gamla vanliga. Collegelivet med alla dess vedermödor skildras med den vanliga kampen mellan snobbarna och sluskarna, bara det att det är 20 gånger värre. Kastar vi in vilda fester, en del naket med fina brudar på påklädda som avklädda, ett lik av en före detta rektor som dyker upp i alla dess olika sammanhang, löskukar i alla dess storlekar, en grymt underhållande fistävling, jepp, ni läste rätt. En fistävling med tillhörande fismätare! Och en tävlande som drabbas av rumpfeber! Hur jäkla underhållande är inte detta så säg?

Tar vi sedan med ett restaurangbesök av det vidrigare slaget, ett besök på en begravning som urartar, sjukhusbesök likaså, slagsmål, uppblåsbara brudar med peruk, pizzaätande på muggen samtidigt som ja, ni fattar och en fullständigt makalös hemskt matlagningsscen som slår det mesta. Inte undra på att filmen blev peststämplad av USA´s Hälsovårdsmyndighet när det begavs. Regisserad av mästerhjärnan bakom Shock Waves, Ken Weiderhorn, så behöver ni inte vara det minsta oroliga för att detta ska bli uselt för det blir det aldrig. Lite tappar filmen av i takt i slutet men det hämtar den upp igen till det passande slutet. Fast om allt det som redan skrivits inte räcker för att övertyga er om filmens förträfflighet så kan jag alltid passa på att tipsa om föreningens egna indianhövding som går under namnet Chief Latrine of the Kissawong Tribe. Hela hans historia lär ni få höra ett par gånger i  filmen, var inte oroliga. En veteran från Koreakriget som nu är så rädd för asiater att han inte ens äter gulan i ägg. Vad kan man säga? En sådan man kan inget annat än att ta till sitt hjärta.

Ni fattar själva att skit som American Pie och liknande filmer i den genren inte har ett skit att hämta här oavsett hur hårt de försöker. King Frat är oerhört säker på toppen av den platsen och för mig kommer den att alltid vara det med. För det här är den första film som jag verkligen tog åt mig, kom att älska högt och se så fort tillfälle gavs så det är otaliga tior som lagts på att hyra denna genom åren. Så se om ni kan finna den men efter vad jag förstått så ska den släppas av Studio S under dess gamla videotitel: King Frat - Räkna Med Brak! under året så där fick ni ett tips av mig och de fick lite reklam. Men det får jag bjuda på för en sådan här fin film är ett måste i varje seriös samling. Se den! Köp den! Älska den för fan!

6 kommentarer:

Mr_v sa...

Vilken kanontips! osedd för mig denna, men genren är ju bland det bästa som finns. blir omedelbart köp när den kommer ut!

lizzardking sa...

Har du inte sett denna? WTF! Då har du missat något :)

Mr_v sa...

Jag tror inte det. Inser nu att det är en skam som jag måste åtgärda å det bestämdaste... ska kolla releasedatum, är jävligt laddad!

lizzardking sa...

Tadaaa! http://www.studiosentertainment.se/king-frat-rakna-med-brak/

Weekend Video fixar biffen ;)

Anonym sa...

Ber att få avvika från mängden...
Efter ca 27 minuter packade jag ihop, får återkomma till denna rulle en annan gång. Vet inte vad det var som fick mej till det, kanske bara var på allmänt dåligt humör? En sak dock: varför är alla elever i amerikanska "skolfilmer" så gamla?
norwood.

lizzardking sa...

Det är precis samma som i alla gamla slashers. Där är ingen under 35 i dem. Kanske därför de funkar så bra ställda mot dagens film"stjärnor"?