lördag 1 oktober 2011

Police Academy - 1984

Ännu en film man var gammal nog att se på bio när den kom och trots att åren gått så håller den förvånansvärt bra fortfarande. Precis som alla favoritfilmer som man sett till leda så kanske man inte skrattar lika mycket som vid första gången men det är något speciellt med den här serien trots den blev jäkligt urvattnad till slutet. Här får vi stifta bekantskap med Mahoney, Hooks, Callahan, Hightower, Tackleberry osv för första gången där vissa tillkom under seriens gång och andra föll bort helt medan andra kom tillbaka mellan filmerna.

Huvudpersonerna var för det mesta alltid det samma fast till sist blev det för mycket för Steve Guttenberg som gjorde rollen som Mahony. Och han var bara med upp till del fyra i serien som kom att bestå av sju filmer totalt. Nu för tiden är det nog inte många som vet vem han är eller ens saknar honom för den delen. Själv gör jag inte det.

Andra kända ansikte i serien är Leslie Easterbrook som inspektör Callahan med den imponerande bysten och mycket trevliga kroppen. Själv gillar jag henne skarpt och de som vill se mer av hennes kropp bör kolla in Privat Resort med Johnny Depp. För övrigt så ersatte hon Karen Black i The Devil´s Rejects när Black begärde för mycket pengar och gjorde rollen som Mother Firefly avsevärt bättre med. Andra kända ansikte är Georgina Spelvin, eller Claudia Clitoris som hon även gick under i porrbranschen, som horan i podiet. Känd bland annat från fina filmer som The Devil In Miss Jones och andra 70 fina pornografiska filmer.

Styrkan i amerikanska komedier från 80-talet är dess värme och träffsäkra humör samt dessa rätt stora mängd av tits & ass. Det är verkligen något man aldrig kan få för mycket av tycker vi på Weekend Video. När det kommer till Polisskolan så brukar det alltid vara en blivande kändis med i filmen som är ung och oförstörd och denna premiärtur så är det ingen mindre än Kim Cattrall från Split Second och den hemska serien Sex and the City där hon gör rollen som Samantha. Fast här behåller hon kläderna på.

Överlag en jäkligt underhållande film som fortfarande håller och det måste ses som ett bra betyg speciellt när det spottas ut komedier nu lika fort som en annan byter kanal på tv´n. De resterande filmerna kommer också det att skrivas om och om jag känner grabben min rätt så kommer säkert del två redan under dagen/kvällen. Ni som uppskattade den här "recensionen" har kanske något att se fram emot då.

2 kommentarer:

Mr_v sa...

Ett polisskolan-maraton låter som en makalöst bra idé! Har flera gånger fluktat på den härliga boxen, som finns för ett par hundra på play.com, men aldrig huggt. Det får kanske bli ändring på det, även om de delar jag sett om på senare år, typ 4 och 5, vart snudd på otittbara.

lizzardking sa...

Du skulle ju köpa den boxen för länge sedan om jag inte minns helt fel ;)

Även om de senare delarna inte är i topp med de första så är trots allt boxen en sann guilty pleasure :)