fredag 7 oktober 2011

Police Academy 4: Citizens on Patrol - 1987Efter att Charles Napier, Steve Jobs och Albin lämnat oss så vore det fan om jag inte skulle fortsätta självplågeriet med det här bottennappet tillika den fjärde delen i Polisskolan-serien. Ska man vara snäll så har de åtminstone i den här delen haft intelligensen att inte bara stapla komiska scener efter varandra och på så sätt tro de får ihop en bra film utan de satsar mer på en rakt handling. Vilken går ut på att Lassard får den geniala idén att släppa in civila som ska avlasta poliserna i deras arbete. Tur för oss så är det bottenskrapet som antas så det blir lite kul att följa men annars är det inget direkt vidare att sminka upp sig för. Det är pensionärer, feta ungdomar, skateboardåkande ligister, hemmafruar osv som antar utmaningen och nu förväntas att göra ordentligt arbete på gatorna. Otur för dem så är Harris tillbaka och gör sitt bästa för att sätta köppar i hjulen för dem.

Just det, Harris (G.W. Bailey) är tillbaka då Art Metrano som spelade Mauser skadade sig allvarligt under inspelningen av den tredje filmen och bad om att få bli utskriven därav Harris återkomst. Proctor är med, samma med de andra gökarna som väntat. Till och med japanen från trean är tillbaka! Vart är världen på väg egentligen? Lyckligtvis så hoppas Leslie Easterbrook i en pool och visar upp sina behag så vi får något att glädjas över men annars är det långt mellan skratten.

Om den tredje filmen led av en seg final så har de till den här finalen valt en omöjligt ännu mer korkad final. De ska åka luftballong och veteranflygplan! Sedan när har det fanimej varit intressant med luftballongsflygning och hur i helvete tror de att någon tycker de ska bli en intressant final i en film? Någon förtjänar att få deras privata delar rullade i timjan, vinäger, penslade med krossad vitlök och sedan fint rostade sakta över öppen eld. Filmens uppstickande stjärna är inte ensam den här gången utan de är faktiskt tre. David Spade, Tony Hawk och Sharon Stone som för övrigt är Mahony´s kärleksintresse den här gången och är fullkomligt ointresserad av honom. Tack och lov är han inte med i de resterande delarna.

Inga kommentarer: