söndag 2 oktober 2011

Police Academy 3: Back in Training - 1986Tredje filmen av totalt sju och den här gången är det tillbaka till skolan som gäller för våra hjältar. Vilka är desamma som i förra filmen bara det att vi fått ett par nya ansikte att hålla reda på. Nya den här gången är Tackleberry´s svåger, Fackler´s fruga som ger igen för vad han gjorde mot henne i första filmen, Zed samt Sweetchuck vilka står för filmens höjdpunkter. Harris lyser med sin frånvaro den här gången med fast Mauser är med för andra filmen på rad till min stora glädje. Eftersom han förlorade håret i förra filmen och var tvungen att använda en hemsk peruk så är det den här gången ögonbrynen som ryker. Det är de små sakerna som gör det.

Handlingen den här gången är det att nu är det två skolor för mycket vilket den ena leds av Lassard och en andre av våran favorit Mauser. Staden har bestämt sig för att spara och nu ska det utvärderas vilken av dem som ska få stanna kvar. Givetvis blir det inget rent spel från Mauser´s sida då han får Copeland och Blanks från första filmen på sin sida trots det är på Lassard´s skola. För att strö mer salt i analen så är det ett team av uråldriga utvärderare som är med dem hela tiden och skriver ner precis allt som händer och sker. Allt för att få fram en värdig skola som ska få stanna kvar.

Leslie Easterbrook är tillbaka som sig bör och i slutet så får vi ett par glimtar av henne i en fuktig våtdräkt och bara det tillsammans med Zed´s midnattsserenad för Sweetchuck spelandes på bongotrummor är bara det en rejäl anledning att se den här filmen. För en våtdräkt på rätt person kan få de flesta att dreggla av vällust. The Blue Oyster är tillbaka även den fast tyvärr alldeles för kort och för lite då Proctor gör ett naket inhopp där. En annan gammal bekanting är Georgina Spellwin som repriserar sin roll från första filmen bara det att det orala förekommer inte alls här vilket är synd.

Ska man dra fram det negativa i filmen så är det det att filmen i sig är uppbyggd av korta scener som alltid avslutas någorlunda komiskt vilket följer de andra två filmerna i serien medan den här får en jakt i slutet medelst båtar, vattenskoters osv som aldrig vill ta slut. Man hinner bli uttråkad för det är segt och fruktansvärt ointressant förutom de stunder då Easterbrook dyker upp i sin våtdräkt. En annan mindre rolig grej är det att David Graf som spelar har endast en replik i hela filmen. Resten av filmen bara ser han mest förstoppad ut. Lite tråkigt eftersom han tillför lika mycket som de andra i filmen. Hooks kör sitt vanliga spel där hon mest piper för att plötsligt ryta till precis samma replik som alltid. Mahony kör sitt sliskiga spel och Hightower är Hightower. Tack och lov då för Mauser som är samma skitstövel med samma frenesi.

Filmen börjar bra och håller samma stil ända fram till den urtråkiga finalen och anledningen till det är Zed och Sweetchuck i samklang med Mauser´s extremt välspelade rövslicker i och egoistiska fuskspel. Hade det inte varit för den stela och allt för långa finalen så hade den här varit i klass med sina föregångare. Trots det så har man sett de andra två så sköljer man ner den här med utan problem.

Inga kommentarer: