söndag 30 oktober 2011

Wrong Turn 4: Bloody Beginnings - 2011Yay! ytterligare en DTV-uppföljare till Wrong Turn som världen klarat sig fint utan. Det som avslutades med Wrong Turn 2: Dead End fick sig ett ovärdigt uppföljande i Wrong Turn 3: Left For Dead för att nu startas om med Wrong Turn 4: Bloody Beginnings. För nu ska vi introduceras för våra tre nya favorit inavlade-kannibaler-som bor-i-skogen. Här visar det sig att de fått sig ett uppehälle på ett sinnessjukhus ute i skogen där flera inavlade personer hålls instängda för att det ska studeras. men de rymmer som sig bör och sätter i sig allt och alla. 30 år senare eller vad nu det var så kommer det en grupp med ordentligt kåta, korkade och påfrestande ungdomar dit efter ha åkt vilse i skogen på natten. Givetvis äts de upp och slaktas på det mest utstuderade vis men är det roligt eller intressant då? Inte ett jävla dugg.

Grabben min som gillar de två första eminenta filmerna konstaterade direkt efter vi stängt av den: vilket skit. Jag håller med honom totalt. Det är precis vad det var. Ett 90 minuter långt lavemang som världen klarat sig fint utan. Dock inte lika illa som den tredje filmen i serien men inte långt efter. Anledningen är inte effekterna som man kan tro då de är mer av det gamla hederliga slaget även om det förekommer sådan hemsk cgi på vissa platser i filmen.

Utan det är karaktärerna som vi är menade att bry oss om som är så fruktansvärt korkade och ledda av en av de mest dummaste personer jag sett på film på väldigt länge. Karaktären Kenia, groteskt överspelad av Jennifer Pudavick som visst ska vara med i Wishmaster-filmerna vilket nu leder till jag inte kommer att se dem, tack för det fröken Pudavick, är så förbannat dryg, korkad och intelligensbefriad att man bara hoppas att hon kommer att få något långt, spetsig och hårt uppfört våldsamt i valfri kroppsöppning relativt snart i filmen. Vilket inte sker utan vi får stå ut med aset vilket gjorde det här till den plågsamma upplevelse det blev.

Överlag, en våldsam film med rejält korkade personer som dör våldsamt vilket iofs är vad man alltid bör se som en bra film per automatik. Fast i det här fallet skjuts i sank så fort agerandet begränsas av taffligt skådespeleri av "skådespelare" som inte ens kan recitera den simplaste dialog utan att snava på orden eller ens dö trovärdigt på film. Vilket är ungefär lika kul att se som dagens sexscener som ska likna porr så mycket de bara kan utan att egentligen visa något av värde. Se hellre en rejäl stänkare där ni får se autentisk porr än den här smörjan.

Inga kommentarer: