lördag 15 oktober 2011

Police Academy 5: Assignment Miami Beach - 1988Ännu en av delarna i den omåttligt populära Polisskolan lagd bakom sig ännu en gång och den här gången har Harris kommit på att Lassard nått pensionsålder och därför ska pensioneras. Lassard, totlat ovetande om det här tar förlusten med viss mått engagemang och bestämmer sig för att avsluta karriären i Miami där det kvarvarande gänget följer på. Inkluderade är Harris och Proctor. De andra är Hocks, Tackleberry, Jones, Callahan, House och Hightower. Resten har tagit farväl av serien medan Steve Guttenberg tydligen skulle återkomma men var förhindrad av skräpet Three Men And A Baby. Ny för den här gången Matt McCoy som senast förekom här i  den underhållande Bigfoot-filmen Abominable.

Det verkar som varannan film i serien har en fungerande story medan efterföljande består bara av staplade scener på varandra. Här är det en, nåja, fungerande story som funkar för sitt sammanhang men det ska såklart avslutas i sedvanlig ordning, den tredje filmen i rad nu, med en totalt skittråkig båt/svävarjakt. Lyckligtvis är där en scen där Hightower slåss med en gummialligator samt en annan där Tackleberry hotar en plasthaj med pistol. Lägger man ihop de två scener med en het Leslie Easterbrook i minimalt  med kläder så kan man ta sig igenom den här utan att fundera på meningen med livet och att om den innebär att se de här filmerna med jämna mellanrum verkligen en del av den.

Det är lättsmält som lättsamt och inget man kommer ihåg sekunden efter man stängt av den men den funkar för stunden och är avsevärt mycket bättre än sin sura föregångare. Tyvärr är varken Zed eller Sweetchuck med. Tack och lov då för fröken Easterbrook´s imponerande fysik!

Inga kommentarer: