fredag 7 oktober 2011

Private Wars - 1993Det var ett tag sedan vi släppte lösa PM Entertainment på Weekend Video så därför är det med största möjliga glädje jag har att presentera er för Privat Wars. En skrupelfri affärsman (Stuart Whitman) har högtflygande planer på att föra in sitt eget koncept gällande lyxboende in i framtiden. Så när ett sista kvarter bestämmer sig för att inte lägga sig för honom skickar han helt enkelt in stormtrupperna i form av ett ungdomsgäng för att kväsa upproret. Vad som inte däremot är med i beräkningen är att de boende ska ta in den före detta polisen och nuvarande fyllot (Steve Railsback) som deras förkämpe och försvarare. Snart nog så vänder det åt alla håll och snart är det gatorna rena rama krigszonerna och fastighetsmogulen får sätta in eliten. Vilket leder till en minst sagt explosiv upplösning!

PM sätter tonen direkt med en explosiv biljakt där Railsback bjuder en fin glimt i ögat samt en underbar explosion som får mig att sakna deras standardiserade exploderande tankbil som tyvärr lyser med sin frånvaro i Privat Wars. Vad som sedan följer är lite slagsmål som utmynnar i ett fint stunt där ett slag mot skallen återgäldas med en granatattack. Vem nämnde något om att vända andra kinden till när man har tillgång till en bazooka?

Detta är en film som bjuder inte bara på skön action som vi förväntar oss av PM men även en skön humor med glimten i ögat som får sin höjdpunkt i en legosoldatsuppvisning där den bäste ska anställas. Vi får allt från punkare till bodybuilders, dvärgar med automatvapen till fan vet var alla dårarna kommer i från. Allt detta gestaltas perfekt av Dan Tullis Jr. som inte bara är enorm i storlek utan även i komisk talang. Och ser ut att vara far till skådespelaren Craig Robinson. De är kusligt lika!

Railsback ser först ut att vara lika dödligt trött i filmen som hans ögon ger ett första intryck av när filmen börjar men det vänder snart nog och vi får en Steve som verkar ha kul i rollen som före detta snut, nu alkis, street cleaner och all around good guy. Att han sedan får rulla runt i halmen med Holly Floria har säkert inte förstört upplevelsen för honom direkt heller.

En jäkligt underhållande film som tyvärr förstörs för mig under slutstriden då DVD´n jag såg på flippade ut och ljudet blev helt osynkroniserat. Fast man kan alltid stänga ljudet och följa texten för vad som sägs har man sett otaliga gånger förr i andra filmer i samma stil. En solklar hit med ett PM i högform som inte får missas av någon PM-fanatiker!

1 kommentar:

Ty sa...

Great write-up! Dan Tullis Jr. and Steve Railsback were at their best!