söndag 4 april 2010

Tv-tips.

Efter lite påskledighet då batterierna laddats och lite serier setts så återvänder Weekend Video i all sin glans igen. Någon som saknat oss? Oavsett vilket så kommer här två tips som är värda att kolla upp när det suger i tv-serie-tarmen och man vill ha något ordentligt välskrivet samt välspelat och framför allt något som varar att slå ihjäl tid/ensamhet med. Först ut är:

Freeks And Geeks - 1999


Är vad den heter faktiskt. Den skildrar livet på High School och här får vi stifta bekantskap med nollor som nördar. Vi följer dagdrivarna som helst inte gör något alls och är störst på skolan samt vi får följa de anlända töntarna som blir utsatta för precis allt av just alla på skolan. Kända ansikten här är Seth Rogen, James Franco och Linda Cardellini från Grandma´s Boy. Fler kända ansikten är där men de får ni allt kolla upp själva. Förutom dessa får vi stifta bekantskap med gympaläraren, den kristna kompisen som varken röker eller dricker eller lyssnar på rock, den flummiga SYO´n och vi får föräldrar ur alla sorters grupper och vi får se alla dessa problem som vi alla någon gång råkat ut för säkerligen i livet. Med andra ord en bra påminnelse om hur det var när man själv var purung en gång i forntiden. Rekommenderas och tråkigt nog gjordes bara 18 avsnitt men de ska visst finnas i en och samma utgåva.

Det andra tipset är detta:

Dexter - Season 4


Den fjärde säsongen med allas våran favoritseriemördare är och den är sedd med. Dexter har hamnat i förortshelvetet med fru, barn och styvbarn och jäkligt enerverande grannar! För det går ju inte att hantera de impulser som Dexter får och samtidigt förena familjeliv, mord med innehållande jakt på nya förövare samt ständiga diskussioner med sin döda far. För oss fans av Keith Carradines karaktär Lundy i serien så blir det med vi återser honom då han som nybliven pensionär återkommer till Miami för att stoppa John Lithgows seriemördare som har härjat i över 30 år. Dexter får verkligen fullt upp denna gången och vi får ett oväntat hårt slut att se fram emot här och en längtan redan efter den kommande femte säsongen. Och ja, alla fans av James Remar lär bli nöjda med för här är han med mer än någonsin. Ännu en fin rekommendation för oss fans av bra tv!

6 kommentarer:

mamoulian sa...

Jag vet iallafall vad jag gjort den senaste veckan ;-)

Jag älskade Freaks&Geeks! Så kul att du ger cred åt den här :-D Den var så härlig och kanske var det bra att den bara sändes en säsong - den hade nog inte kunnat hålla samma höga klass. Å andra sidan var den väl inte lika amerikansk på så sätt som Dawson's och alla andra... Funderar när jag ska införskaffa den...

Anonym sa...

Freaks and Geeks är en fantastisk serie. Synd att den var så kortlivad. Eller kanske bra?

khenrikm sa...

Freaks and Geeks är briljant! Avsnittet där vår huvudgeek köper en schysst "dress" som ska göra tjejerna galna är nästan för smärtsamt att titta på. Men det blir inte mycket bättre än såhär.

Weekend Video sa...

M-baby:
Kul du uppskattade inlägget!

Daniel:
Det var nog till det bättre att den blev så "kort" som den blev. Hade den fortsatt så tvivlar jag på den hade hållit samma höga klass.

khenrikm:
Kul du saknat oss!

Mr_v sa...

Gött att weekend video är up and running igen!
Freaks and geeks håller jag som den bästa feel good-tv som någonsin har gjorts. Helt underbar. Jäkligt sugen på den amerikanska boxen, som ska ha en massa göttigt extramaterial, men ännu har den inte införskaffats, korkat nog.

Weekend Video sa...

Tackar för det och ta nu tag i saken och köp boxen ;D