onsdag 21 april 2010

Grizzly - 1976



William Girdlers Grizzly är en magnifik film på alla vis. Fint foto som nyttjar det breda formatet till fullo, underbara miljöer, grovt våld som drabbar båda kvinnor, barn män och djur visas gärna och ofta i bild allt till mitt stora nöje. Likheterna med Hajen är slående men det struntar i alla fall jag i för jag älskar Hajen och att denna använder den som förebild är bara ett stort plus. Här får vi som ni vet vid det här laget en enorm Grizzly i stället för en haj som terroriserar en park och sätter hårt mot hårt mot allt och alla.

Vi får teamet på tre härdade män som leder jakten, en chef som vägrar inse problemet och tror det ska gynna honom i slutändan, fullt med glada amatörer i backarna med vapen där hälften av dem ser ut som Fidel Castro, ett härligt tempo och en parkvakt som i jakten på nallen bestämmer sig för att doppa fötterna i ett vattenfall. Men det stannar inte där för väl på plats så ryker kläderna och endast i trosor drar hon in i vattenfallet endast för att där få sig en kalldusch när våran nya favoritnalle redan är där och väntar med en björnkram av råge. Så mycket för det doppet!

Djuren då? Klarar de sig undrar säkert någon orolig själ ute i stugorna. Svar nej. Det gås vilt fram bland björnungar, hästar och hjortar så det är nära på att man funderar på att bli djurvän på heltid själv om det inte vore så underhållande som det skildras här. För även om det kan låta hårt så är det faktiskt rätt kul hur det läggs upp och visas. Men det är bäst ni ser för er själva dör detta är en film som inte får missas.

Christopher George och Richard Jaeckel är med precis som i Day of the Animals och här får de sällskap av Andrew Prine (Eliminators, Amityville II: The Possession). Fast den verkliga stjärnan i filmen är såklart björnen som här spelas av mamman till den mest kända filmstjärnebjörn i dag nämligen Bart the Bear som är med i bland annat den härliga The Edge 1997. Morsan var även med i Day of the Animals om nu någon känner igen henne. Lite oviktig info som är rätt underhållande att läsa och nästa gång ni ser någon av filmerna så har ni Weekend Video att tacka för det.

Om det nu inte framkommit så är detta en jäkligt bra, spännande och framför allt underhållande film som man aldrig kan se sig mätt på för det är alltid något som händer och sker här och det förekommer inte många döda sekunder.Så ska ni bara följa ett råd härifrån i år så följ detta för den är så bra. Rekommenderas varmt!

3 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Det är en fin film men man tycker lite synd om skådisarna. Det är rätt uppenbart att den är inspelad i minusgrader, men det ska föreställa tidig sommar. :)

Mr_v sa...

Osedd för mig, den här. Men så ska det inte förbli länge. står redan i hyllan och väntar och efter den här recesensionen får den nog lov att klämmas redan inatt!

Weekend Video sa...

Härligt med sådan respons :D