onsdag 23 juli 2008

Bad moon - Eric Red - 1996


Michael Paré är ute i någon busch någonstans och håller på och bankar på sin assistent i tältet när plötsligt något stort, hårigt, ludet och med stora vassa tänder river hål på duken och sliter ut henne. Väl utanför ser Paré en varulv kalasandes för fullt på ovannämnda brutta. Som sig bör så blir han själv givetvis riven precis innan han dödar besten på ett gorefullt vis med en hagelbössa. Och så börjar det.

Mariel Hemingway lever ute i skogen med sin son och deras lojala voffsing, fullständigt ovetandes om att de snart kommer att få en ny inneboende...

En fullständigt effektiv och slafsig varulvshistoria bjuds man här på och en endaste sliten cgi-effekt förekommer och det har jag förståelse för. Resten är hederlig gammal latex och inälvsslafs. Och givetvis är varulven här en snubbe i dräkt och ingtet cgi-monster.

Ken Kirzinger från Freddy vs Jason spelar här varulven och han gör ett bra jävla jobb. Mer underhållande varulv får man leta efter. Inte sedan Naschy´s tid har det varit så skoj med killar i ludna dräkter.

Paré agerar så det går bra för honom med. Han är ju inte direkt känd för det annars. Mariel är bra och Mason Gamble som spelade Dennis i Dennis The Menace är bra som ungen utan att bli så äckligt odräglig och lillgammal som ungar är på film nu för tiden. Men den riktiga stjärnan här är Primo i rollen som Thor. Familjens hund.

Tror aldrig jag sett djur på film vara så bra som han är här. Väldigt kul att se!

Filmen i sig är klockren både som film och som gore fest. Lagom längd och bra flyt garanterar här en underhållande kväll.

Rekommenderas varmt!

Inga kommentarer: