fredag 18 juli 2008

Dracula 2000 - Patrick Lussier - 2000


Van Helsing har Draculas kropp gömd i ett valv i sitt hus där han låter iglar suga blod från kropppen varvid han injicerar det i sin egen kropp- Van Helsing knarkar Draculas blod för att kunna hålla sig själv vid liv.

Men en kväll bryter ett gäng rånare sig in i tron att det är fullt av guld och värdesaker i kryptan där kroppen är gömd varvid de släpper lös denna uråldriga ondska på en oanandes och okunnig värld igen. Snart är jakten i gång och Dracula tar verkligen för sig!

En otroligt bra film som verkligen överraskade mig. Som i många fall som går att läsa om här inne så har mina erfarenheter varit begränsade till tidigare och mer misslyckade försök att förstå filmerna. Även så med denna.

Såg om denna nu efter att ha bevittnat uppföljaren Dracula 2: Ascension och på så vis gett en andra chans så är jag nu övertygad om denna series förträfflighet. Som avslutas med Dracula 3: Legacy.

Dracula här spelas av Gerald Butler känd från den underbara 300 samt Drakarnas Rike och många fler. Van Helsing spelas av Christopher Plummer. Jennifer Esposito, denna skönhet är också med så är även Omar Epps, en stabil skådis.

Effekterna är ruggigt bra här så är även skådisarna. Musiken består av diverse metalband som var populära då men mest sticker Slayer givetvis ut som spelar sin låt Bloodline från deras God Hates Us All album.

Dracula här framstår som en oerhört erotisk och förförisk figur som till och med impar på mig. Butler övertygar verkligen och när han avfärdar biblen som Propaganda med ett leende på läpparna så kan man inget annat än att le i soffan. Den enda Dracula som kan konkurrera med Butler här i det erotiska är Udo Kier i den mästerliga Blood For Dracula.

Jag brukar aldrig ta åt mig när personer, speciellt karlar på film ska framstå som erotiska men här funkar det. Butler är enligt mig bland de bästa Dracula på film.

Precis som i tvåan så förekommer här en stor del nytt material i vamyrmyten som jag finner både intressant och uppfriskande. Samt förnyande. Skönt att se att det inte bara följs efter standardformuläret till pricka utan man gör något eget av det.

Ett väldigt varmt rekommenderande kommer här och hopp om en lika trevlig upplevelse för er!

Inga kommentarer: