måndag 14 juli 2008

Shakma - Hugh Parks - 1990


Äntligen vad världen har väntat på!
En skräckis om en vild babian som slaktar idioter i ett våningshus.

Någonstans i USA, givetvis, gör sig några forskare redo för ett experiment med deras babian Shakma. Vad de gör är oklart men resultatet blir inte bra så de bestämmer sig för att avliva den lille gynnaren. Men under tiden som den ansvarige ska ta rätt serum för att somna in honom så tar han fel på flaskorna då han är upptagen med att kackla med något kjoltyg.

Resultatet blir att Shakma blir omöjligt ännu vildare och aggressivare när han väl vaknar upp.Personerna i byggnaden gör sig redo för att leka något slags rollspel i byggnaden och vad de inte räknat med är Shakma som nu är vaken, alert och redo för att dräpa.

Lekledaren stänger av dörrar till höger och vänster och till och medhissen. Hela tiden ovetandes om deras besökare som också vill vara med i leken.

Hur löjligt det än må låta med en galen babian så funkar det här. Attackerna är väldans bra gjorda och apan är skitläcker. Inte så värst mycket gore men när det väl förekommer så är det bra gjort. Hur de har retat upp apan till detta beteende är mig ett mysterium för aggressiv är han. Det är knappast som så att de har fått in en liten dvärg i en apdräkt här. Detta är för realistiskt för det.

Enda problemet med filmen är det att den är för lång. Den rundar av på 100 minuter och det är minst 20 minuter för länge i mitt tycke. Det blir mycket onödigt spring i korridorer och annat trams som hade verkligen kunnats trimmats ner.

Skådisarna är Christopher Atkins från Dallas och Den Blå Lagunen. Även här springer han och fyrar av sitt fåniga leende men han lyckas till sist att övertyga nåt så när även om det tar sin lilla tid.Roddy McDowall från Fright Night och Apornas Planet är med en kort stund tid. Dock allt för kort.
De andra är inga av värde att fästa sig vid.

Kort sagt:
En underhållande film med en galen babian med röda skinkor som flashas i tid och otid som dödar människor i en öde byggnad på natten. Lite blod och lite gore men ett stabilt sammanhang trots en lite för lång speltid. Men apan är skön!

Väl värd att se om man gillar djurfilmer!

Inga kommentarer: