onsdag 30 juli 2008

Surviving The Game - Ernest R. Dickerson - 1994

Ice-T är hemlös och lever på gatorna, doh!
När hans trofasta jycke dör av en rabiat txichafför och hans enda vän också lämnar in så bestämmer han sig för att avsluta det hela. Han ska kliva ut framför en lastbil när han plötsligt blir "räddad" av Charles S. Dutton. Han ger honom ett kort till mr. Burns (Rutger Hauer) som behöver en rejäl karl till ett jobb. Han får jobbet som visar sig vara att leda ett jaktlag ute i vildmarken. Ingen vana har han och det behövs inte. Efter en väldigt lång flygtur landar de ute i skogen och där de snart får sällskap av Gary Busey, John C. McGinley och F. Murray Abraham. Tunga grabbar med andra ord!

Efter en trevlig och fin kväll väcks han snart nästa morgon av en pistol i nian. Det är inte djur som ska jagas, det är han!

Mycket skön survival-film med bra tempo och sköna karaktärer. Speciellt i en scen ser man hur skoj Hauer och Dutton har i sina roller. Jag tycker att alla av gubbarna trivs och har skitskoj i sina roller. Till och med Ice-T är bra här och det säger inte lite det!

Vackra miljöer gör sitt med och när Busey berättar om sin hund sitter man verkligen på spänn!

Kort sagt. En mycket bra och underhållande action/survivalfilm i underbara miljöer med bra gubbar i rollerna och mycket gott om ös!
Rekommenderas!

3 kommentarer:

Jay sa...

En helt ok film men jag tycker att Hard Target är bättre på jakttemat

Fred Anderson sa...

Tillsammans med Hard Target den bästa filmen på The Most Dangerous-game temat! Du kanske kommer ihåg att den här filmen råkade ut för videovåldspaniken? Några snubbar i södra sverige dödade någon annan, och de hade råkat hyra den här före. Dock hann dom inte se den... men det hindrade inte moralhororna från att vrålskrika av panik!

Weekend Video sa...

Jodå, det kommer jag allt ihåg. Jag bor 200 mter från mordplatsen så var gång jag ser denna så tänker jag på det. Två bröder i yngre tonåren som slog ihjäl sin polare för de trodde han var rasist. Onödigt och hemskt. Ack så hemskt.

Kommer även ihåg att jag hyrde denna dagarna efter mordet för att se vad det var för en sorts film... Men är för dum som låter sig styras av sådant.

Hard Target var länge sedan jag såg så den ska avnjutas igen! Tack för tipset, grabbar :D