fredag 11 juli 2008

The Quest - Jean-Claude Van Damme - 1996


Härligt matinéäventyr i regi av Van Damme. Dock har han inte kunnat bestämma sig om han vill löpa linan ut och göra det till ett renodlat äventyr eller om han ska släppa loss lite bloodsport takter i det hela. Dock så gör han det sistnämnda fast barnvänligt.

Något som gladde mig förutom att han har Roger Moore med är det att han har skrivit manuset tillsammans med Frank Dux. Dux som alla vet är liraren som Bloodsport är baserad på.

Massor av kampsport i slutet och i alla dess olika stilar är ett välkommet inslag. Början med en clownsminkad Van Damme är söt.

Killen ligger verkligen i med sin karriär eller gjorde. Nu tycks han bara se trött ut. Men här är han pigg och glad.

Här spelar han en kille som omger sig med utslagna barn och hjälper de med en dräglig tillvaro genom att lura folk på pengar. Dock går det åt skogen och Van Damme gömmer sig på en båt och blir där uttnyttjad, ej sexuellt, utan som arbetskraft. Skeppet i sig blir angripet av andra lirare och V.D. kommer undan. Han säljs till en asiat någonstans och blir upplärd i ytterligare kampsportande.

Moore som vill ha guld får reda på en tävling med enormt mycket guld i potten och asar med Van Damme dit. Endast för att utnyttja honom som anledning för att komma åt guldet.

Som sagt så är detta en äventyrsfilm och en bra sådan. Inget direkt våldsamt utan mer familjevänligt. Konstigt att han inte regisserat mera då han lyckas bra här.

Inget för blodtörstiga våldsbejakare utan mer underhållning och för oss som gillar den här stollen helt enkelt!

Inga kommentarer: