lördag 5 juli 2008

Half Past Dead - Don Michael Paul - 2002


Seagal är undercover i jakten på en kriminell lirare med det svenskklingande namnet Sonny Ekwall. Tillsammans med sin lokala rappare till sidekick även denna gång så går det mindre bra.

Han blir skjuten av sina egna och hamnar på kåken där han ska övertyga sidekicken ännu mer för att han ska avslöja sin chef.

Väl på plats på kåken så ska det anordnas en avrättning på en annan lirare som gömt guld för en hiskelig massa pengar. Självklart kommer det dit ett team som ska stoppa avrättningen och lösa ut vart guldet är.

Otur för dem så är Seagal på plats med fången och iklädd sin bandana så tar han upp kampen än en gång tillsammans med vissa väl valda fångar.

Hyfsad standardaction som slinker ner utan problem. Nia Peebles är med som femme fatale och hon är riktigt läcker här. Den ena liraren från Anacondas 2: The Blood Hunt är också med men han är inte lika läcker. Åtminstone inte för mig.

I sann Seagal anda så pangas det och viftas med kroppsdelar till höger och vänster. Budgeten är inte stor men det märks inte så mycket. Dem har utnyttjat resurserna bra.
Seagal är på bra humör vilket märks och han till och med ler och skämtar lite.

Kanske inte världens bästa film men inte hellre den sämsta. Perfekt underhållning när man inte begär så mycket eller man bara är lite bakis en söndagsmorgon.

2 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Jag tyckte det var en trevlig och snygg liten film. Det blev aldrig tråkig i alla fall :)

Anonym sa...

Extra kul för Seagals fans att Morris Chestnut, irriterande sidekicken i "Under Siege 2" spelar bad guy i den här.