lördag 12 juli 2008

Seed - Uwe Boll - 2007


Detta är utan tvekan om en hård film. Lite dryg men fruktansvärt hård.
Boll är i mångas ögon en pajas men de är så fel på det så det är synd om dem. Han kanske inte är världens bästa regissör men det väger han upp med en massa fantasifulla filmer och en brinnande energi för det han gör.

Denna gången har han till och med fått Michael Paré att agera! Bara en sån sak!

Seed är en seriemördare som är ansvarig för minst 666 mord på 6 år. Nu är han infångad och ska avrättas. 2 gånger dras elektriska stolen i gång och var gång lever han. Vid ett tredje försök och är han fortfarande vid liv då så går han fri. Så är lagen i staterna. Men de ansvariga dödförklarar honom och begraver honom levande. Bad idea! Seed lever och tar sig upp igen endast för att hämnas. Och det gör han verkligen!

Tonen och stämningen i filmen är nattsvart och slutet är inget man väntar sig. Inledningen som består av djurplågeri är en film från PETA och är inget som Boll själv hittat på. Bara den får en att undra vad som väntar.

Att dissa Boll i dag är lika naturligt för folk som inte sett hans filmer och är så tråkigt. Folk har för mycket fritid i dag, så enkelt är det bara.

Så släng era fördomar överbord och stig in i en nattsvart upplevelse.

Inga kommentarer: