tisdag 1 juli 2008

Dracula 2: Ascension - Patrick Lussier - 2003


Äntligen en vidare utveckling på vampyrtemat!

Hade minnen av att Fred hyllat denna och nu förstår jag varför. Ettan såg jag för länge sedan men nu ska den ses om tillsammans med den tredje delen så fort de är beställda.

Ett par som jobbar på ett bårhus får plötsligt in ett bränt lik som inte följer gängse regler för hur brända lik skall vara. Smarta som de är så är en av dem inne på vampyrism och fattar snabbt att detta måste vara en sådan. Plötsligt ringer telefonen och någon okänd erbjuder dem 30 miljoner dollar för liket.

Snabba som de är så tar de liket och drar till någon enskilda stuga med pool. Väl på plats där så uppväcker dem personen med blod och gissa vad? Det var Vlad!

Fast denna gången har de en rabiat och vältränad samt dödlig präst efter sig!

Inget nytt under solen när det gäller agerande samt persongalleri utan här är det smågrejor gällandes vampyrer som inte kommit fram tidigare. För mig som gillar dessa filmerna så är det ett välkommet inslag.

Effekterna är riktigt bra här för att vara en DTV-film samt den är filmad i ett brett format. Kanske inte så mycket gore men det där förekommer är väldigt välgjort som sagt och tempot är bra.

Jason Scott Lee är skön som prästen och hederlige Roy Sheider gör en ack så liten roll men hans närvaro märks.Graig sheffer är också med fast honom känner nog inte så många till. Själv finner jag han lite obehaglig och opålitlig. Men här funkar han.
Resten är bara kanonmat om man säger så.

Här kommer ett litet smakprov på den läckra dialogen:

Dracula: So noble what you said to the girl. About the sunlight purging her of evil. But she's too far gone and you know it. You know she will die.
Father Uffizi: Better by her own hand than mine.
Dracula: I like that. You're more ruthless than I am.

En riktigt bra och spännnade skräckis som rekommenderas varmt!

2 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Jag blir glad att du uppskattade den. Trean är också mycket bra, men jag minns den som inte riktigt lika klockren. Däremot känns storyn och detaljerna orginella och fräscha, och givetvis välgjort som tusan!

Weekend Video sa...

Tackar än en gång för tipsen! Ska snart beställas den med tillsammans med den första :D